Nieuws

3 October 2015

Jongens C Toesj neemt punten mee naar Heteren

Vandaag speelden jongens c van volleybalvereniging Toesj de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Gelukkig vrij dicht bij huis, in Lienden.
Vandaag speelden jongens c van Toesj de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Gelukkig vrij dicht bij huis, in Lienden. Een mooie kans voor Femke en Carly, zij gaan normaal gesproken niet mee naar een wedstrijd omdat zij alleen trainend lid zijn. Maar deze keer lieten zij van zich horen aan de kant. De dames hebben hun team goed aangemoedigd. En met succes.
Met een compleet team, werd de wedstrijd sterk gestart. Demi begon met de opslag. Een scherpe opslag achter in het veld. Ze maakte direct de eerste punten. In de eerste set had jongens c van Toesj weinig tegenstand van Lienden. De één na de andere punt werd gemaakt. Er werd netjes in drieën gespeeld door Toesj en dat scoorde direct! De drie lange meiden; Sanne, Saar en Marit zijn erg gevaarlijk aan het net en zetten een sterk blok. Marijn en Douwe verdedigende achterin. Ballen die net langs het blok vielen, hielden Marijn en Douwe van de grond. Een eitje voor de heren. De eerste set werd met gemak gewonnen.
In de tweede set verzorgde Tristan mooie set-upjes en ging hij voor iedere bal. Wat een snelheid heeft die jongen. Marit kon wel wat met die set-upjes. De smashes van Marit vlogen bij Lienden om de oren. Deze wedstrijd nam Marit elk risico en joeg zelfs een mooie drie meter aanval over het net. Een aantal keer werd de aanval van Lienden afgeblokt door Saar en wederom liep Toesj uit. Lienden kon hen niet meer inhalen. Britt startte de wedstrijd in de tweede set. Ze liet in de loop van de wedstrijd duidelijk zien wat ze in huis heeft. Want als Britt aanvalt, maakt ze een punt! Zo werd ook de tweede set voor Toesj.
Met al twee punten binnen, werd ook het derde punt binnen gehaald. Marijn en Sanne slaan beide perfect bovenhands op. En dat scoort! Helaas kreeg Toesj het in de vierde set moeilijk. De vermoeidheid sloeg toe. Gedurende de set, liep het gelijk op tussen Lienden en Toesj. Helaas won de vermoeidheid het van de concentratie waardoor Lienden de laatste set pikte. Maar met twee gewonnen wedstrijden, mag jongens C erg trots zijn op hun resultaat in de eerste klasse! Volgende week speelt jongens c om 11:00 uur in Heteren tegen Tiel.

de Bongerd Bakkerij Berentsen Snelders Sport S&P Paneelbouw