Uitslag oliebollen toernooi 2023

Met toch nog 28 deelnemers was het een geslaagd en sportief toernooi. Namens de organisatie bedankt voor jullie aanwezigheid en we wensen jullie allemaal een sportief 2024 toe.

Nieuws

Wat was het een mooie sportieve dag. Met 8 teams is er een hele gezellige dag gevolleybald. De teams bestonden uit leden en oud leden. Het was leuk om de oud leden weer actief te zien bij Toesj. De middag werd gestart met appel gebak voor alle deelnemers aangeboden door gemeente Overbetuwe. Wethouder Wijnte Hol die het gebak kwam brengen opende het toernooi door de eerste opslag te verrichten. De middag werd onderbroken door een volleybal clinic voor de jongste leden van Toesj. Tijdens deze onderbreking was er erwten soep voor de deelnemers. Het was een mooie middag.

Lees meer

Oliebollentoernooi

Lees meer

Spelregelbewijs halen

https://www.volleybalmasterz.nl/spelregelbewijs/

Mocht je in de vakantie je spelregelbewijs willen halen, dan kan dat! Je hebt alleen maar een volleybal.nl account nodig. Als je slaagt, mag je wedstrijden t/m 3de klasse fluiten en ook de meeste jeugdwedstrijden! Daarnaast zal er komend seizoen waarschijnlijk weer een clinic georganiseerd worden waar je je spelregelbewijs kunt upgraden naar een licentie om t/m eerste klasse te mogen fluiten. Succes!

Lees meer

Protocol Covid-19 Toesj

29-9-2020

Wij volgen de regels van het RIVM. Blijf bij klachten thuis.

Ben je in een oranje of rood gebied geweest? Blijf dan 14 dagen thuis en kom niet naar de sporthal. Dit geldt ook als je negatief bent getest.

Als je klachtvrij bent, dan ben je van harte welkom in Sporthal Het Binnenveld en gelden de volgende regels:

 • Was thuis je handen en gebruik bij binnenkomst in de hal de desinfectie spray voor het desinfecteren van de handen. Doe dit ook bij vertrek.
 • Vul het DWF van te voren in.
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed in sportkleding naar de sporthal zodat er niet of nauwelijks gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamer. Er zijn toilet- en douchevoorzieningen, maar deze zijn beperkt. Beperk daarom het toiletbezoek en probeer zoveel mogelijk thuis te douchen.
 • Volg in de sporthal de pijlen op de grond.
 • Moet je wachten voordat je wedstrijd begint? Maak dan gebruik van het naastgelegen café.
 • Publiek is niet toegestaan. Ouders die rijden kunnen wachten in het naastgelegen café..
 • Vermijd drukte en onnodig contact op de tribune, in de zaal binnen en buiten de lijnen.

Denk ook aan afstand op en rondom de reservebank, bij wissels en wedstrijdtafel.

 • We begroeten elkaar wel, maar er is geen fysiek contact.

We schudden geen handen en geven geen high fives, ook niet bij een wissel en het behalen van een punt.

 • Het zingen van liedjes of yells en luid aanmoedigen is niet toegestaan.
 • Bezoekende teams nemen hun eigen ballentas mee voor tijdens het inspelen.
 • De scheidsrechter kan, indien spelers/coaches zich niet houden aan de maatregelen, de aanvoerder daarop aanspreken.
 • Als een official zich tijdens de wedstrijd niet veilig voelt doordat anderen zich niet houden aan de corona maatregelen, dan mag de wedstrijd gestaakt worden.

*) 1,5 meter afstand:

 • Jonger dan 13 jaar (CMV-spelers): tot niemand 1,5 meter afstand van toepassing.
 • Tussen 13-18 jaar: geen afstand tot iedereen < 18 jaar, wel min. 1,5 meter tot > 18+
 • Ouder dan 18: tot iedereen min. 1,5 meter behalve tot kinderen < 13 jaar

Uiteraard hopen we niet als politieagent rond te hoeven lopen en verwachten van alle bezoekers (spelers, coach én chauffeurs) dat iedereen rekening houdt met bovenstaande regels. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid die we hebben en spreek elkaar hierop aan. Alleen zo kunnen we gezond blijven volleyballen!

Toesj heeft geen eigen sportkantine. Zalencentrum De Bongerd maakt deel uit van het complex waar sporthal Het Binnenveld gevestigd is en beschikt over een café en een buitenterras. In De Bongerd gelden de regels van de horeca.

Dit protocol geldt op basis van de huidige Covid-19 situatie. Afhankelijk van de maatregelen die de overheid (landelijk of gemeentelijk) neemt, kunnen er aanpassingen gedaan worden in dit protocol. Check daarom bij een volgende wedstrijd in Het Binnenveld weer dit protocol.

Kijk voor algemene richtlijnen op de website van het RIVM. 

Kijk op de website van Nevobo als je vragen hebt over de protocollen en richtlijnen in het volleybal.

Lees meer

BELANGRIJK NIEUWS!!

DE NEVOBO HEEFT VANDAAG (12 MAART 2020) EEN BERICHT VERSTUURD DAT IVM HET CORONA VIRUS ALLE VOLLEYBALWEDSTRIJDEN TOT IN IEDER GEVAL 31 MAART 2020 ZIJN AFGELAST.

IN HETZELFDE BERICHT ADVISEERT DE NEVOBO DE VERENIGINGEN OM TRAININGEN EN ANDERE BIJEENKOMSTEN NIET DOOR TE LATEN GAAN TOT 31 MAART 2020

HET TOESJ BESTUUR NEEMT DIT ADVIES OVER EN HEEFT HELAAS MOETEN BESLUITEN OM PER DIRECT ALLE TRAININGEN EN ANDERE BIJEENKOMSTEN AF TE GELASTEN.

WANNEER DE WEDSTRIJDEN EN TRAININGEN WEER HERVAT KUNNEN WORDEN ZAL HET TOESJ BESTUUR DIT BEKEND MAKEN.

HET IS ONTZETTEND JAMMER MAAR DE GEZONDHEID VAN ONZE TOESJ LEDEN STAAT VOOROP!

HET BESTUUR

Lees meer

Studio Toesj!

Misschien was het je al opgevallen, maar Studio Toesj is de afgelopen tijd bij verschillende teams langs geweest zodat iedereen van de vereniging ze beter kan leren kennen.
Bovenaan dit nieuwsbericht kan je eerste paar afleveringen van Studio Toesj al bekijken! En je kan altijd alle afleveringen vinden onder Nieuws > Studio Toesj

Lees meer

Oliebollentoernooi 2019

Lees meer

Toesj Activiteiten

Oliebollentoernooi.

Vrijdagavond 27 December. Aanvang 19.30 uur. In sporthal de Bongerd in Heteren. Organisatie ligt in handen van Heren 3.

Toesj eindfeest 18 april

Op de laatste thuisspeeldag van Toesj organiseert H2 een spetterend eindfeest. Met leuke muziek door een goeie DJ Robert, een lekker buffet en een gezellig feestje sluiten we zo het seizoen samen af. Alle teams spelen thuis op 18 april, waardoor we elkaar aan kunnen moedigen voorafgaand aan dit feest. Iedereen is welkom, van jeugd- tot seniorenlid, van recreant tot mini-volleyballer! We organiseren ook een aantal activiteiten voor de kinderen.

Lees meer

Het seizoen 2018-2019 is ten einde. Iedereen is wellicht al aan het genieten van een welverdiende vakantie, is lekker op het strand aan het ballen of toch al weer druk met de voorbereidingen van het seizoen 2019-2020. Op de informele bondsraad van 23 maart 2019 en bondsraad van 22 juni 2019 zijn de reglementen en aanpassingen van spelregels voorgesteld en goedgekeurd.

Klik hier om de wijzigingen Reglementen Bondsraden 23 mrt en 22 juni 2019 te bekijken

Lees meer

Wat gaan we organiseren:

Zaterdag 6 juli  van 11:00-15:00

2 Grasvelden naast de feesttent in Driel

3×3 spelers en afmeting veld: 8×8 meter

Alle combinaties mogelijk qua teams: indeling op de dag zelf of vlak ervoor.

20 minuten speeltijd

Recreatief toernooi

Inschrijf formulier gras toernooi

Lees meer

Nieuw bestuur gevonden

Beste leden na mijn rondgang bij alle senioren team om iedereen duidelijk te maken dat er geen actief bestuur meer bestond is er gelukkig veel gebeurt.
Er zijn leden actief geworden en hebben zich beschikbaar gesteld. Met veel enthousiasme stel ik jullie voor aan het nieuwe bestuur van Toesj.
Op de reeds aangekondigde ALV op 13 mei zullen we horen wat de plannen zijn van dit bestuur.
Ik wens dit bestuur heel veel succes toe.

Voorzitter Anthonie Peters (H3)

Secretaris Judith van Zandwijk (D2)

Penningmeester Jeroen Geers (H2)

Geschreven door,
Petri te Dorsthorst

Lees meer

ATTENTIE: ALV 13 Mei

Op maandag 13 mei zal de ALV plaatsvinden om 19:30 in de Bongerd Heteren. Als je de vereniging een warm hart toedraagt wees erbij!

Lees meer

Bericht van de TC

Beste leden,

De competitie is alweer bijna voorbij en de technische commissie gaat weer inventariseren voor komend seizoen. Je mag natuurlijk altijd je wensen ook via e-mail naar de TC sturen, als je een uitgebreide uitleg wil geven mbt je wensen!

Natuurlijk proberen we dit weer zo goed mogelijk in elkaar te puzzelen, maar zoals altijd kunnen we niet iedereen (geheel) tevreden stellen.

We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal, de kosten die wensen met zich meebrengen, beschikbaarheid van spelers op bepaalde dagen, beschikbaarheid van vrijwilligers om teams te trainen en/of te coachen, de mogelijkheid tot invallen bij andere teams en ga zo maar door!

Mocht je al zeker weten dat je komend seizoen niet voor Toesj speelt, dan is het verstandig om even een e-mail naar de secretaris (zie https://www.toesj.nl/bestuur/) te sturen, in ieder geval vóór 1 juli. Twijfel je nog, laat dan zo spoedig mogelijk aan je contactpersoon van de TC (zie https://www.toesj.nl/commissies/) wat je gaat doen, dan kunnen wij ook knopen doorhakken, wat betreft de teamindeling.

We streven er naar om op de ALV de nieuwe teamindelingen aan jullie bekend te maken!

Met sportieve groet,
Namens de Technische Commissie

Peter Visser

Lees meer

Het was volle bak 7 teams met totaal 45 spelers hebben op een sportieve manier het Toesj volleybal jaar van 2018 afgesloten.
Het toernooi begon met een moment van stilte voor Martine Bosman.
Het toernooi werd op een hoog sportief niveau gespeeld. De teams waren aan elkaar gewaagd waardoor er prachtige lange rally´s ontstonden.Voor een impressie van deze prachtige volleybal avond kijk naar de foto´s. De oliebollen waren gesponsord door bakker Marco Berentsen uit Driel. John en Annemiek zorgde dat er lekkere hapjes na het harde werken genuttigd konden worden. Marco,John,Annemiek hartelijk dank voor jullie bijdrage aan deze fijne volleybal avond.
De uitslag van plaats 1 t-m 7 is geworden team F,D,B,C,G,E,A.

Allemaal een gezond en gelukkig 2019 toegewenst namens het organiserende H3 van Toesj.

Lees meer

Oliebollentoernooi

28 december is het weer zover! Het oliebollentoernooi!! Vanaf 19:30 zal de pret beginnen
Oliebollentoernooi 2018

Lees meer

Volgend Seizoen

Beste leden,

De competitie is voorbij en de technische commissie is druk bezig (geweest) met het inventariseren van de wensen van iedereen. Natuurlijk proberen we dit weer zo goed mogelijk in elkaar te puzzelen, maar zoals altijd kunnen we niet iedereen (geheel) tevreden stellen.
We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal, de kosten die wensen met zich meebrengen, beschikbaarheid van spelers op bepaalde dagen, beschikbaarheid van vrijwilligers om teams te trainen en/of te coachen, de mogelijkheid tot invallen bij andere teams en ga zo maar door!

Mocht je al zeker weten dat je komend seizoen niet voor Toesj speelt, dan is het verstandig om even een e-mail naar de secretaris (zie https://www.toesj.nl/bestuur/) te sturen, in ieder geval vóór 1 juli. Twijfel je nog, laat dan zo spoedig mogelijk aan je contactpersoon van de TC (zie https://www.toesj.nl/commissies/) wat je gaat doen, dan kunnen wij ook knopen doorhakken, wat betreft de teamindeling.

We streven er naar om op de ALV (donderdag 24 mei) de nieuwe teamindelingen aan jullie bekend te maken!

Met sportieve groet,
Namens de Technische Commissie

Peter Visser

Lees meer

Invallen bij andere Teams

Informatie invallen bij andere teams:

Vooraf: spelers dienen zich te allen tijde te kunnen identificeren d.m.v. geldige nevobo-spelerspas en/of ID-kaart.

H1 (promotieklasse): Mag spelers lenen van ieder team. Als spelers meer dan 2x per maand, of meer dan 11x per seizoen invallen, spelen ze zich ‘vast’ in H1.

H2 en H3 (2de klasse): Mogen spelers lenen van ieder team, behalve van H1.
Vanwege onderstaande regel mag er onbeperkt worden ingevallen door spelers uit H3/H2.
Voor de inschrijving hebben we gekozen om Ference, Maarten, Rob en Floris bij H2 in te delen, zodat zij, totdat zij in 1 maand 2x met H1 meegedaan hebben (of 11 in totaal), bij H2 (en ook H3) mogen meedoen. Om ‘ruimte te maken’ voor de H1 spelers in H2, is ervoor gekozen Martijn en Sander in H3 in te delen. Dat heeft verder geen consequenties, maar zorgt er wel voor dat in het DWF Sander en Martijn bij een wedstrijd van H2 daar toegevoegd moeten worden, en bij een wedstrijd van H3 weggehaald moeten worden. Overigens geldt hetzelfde voor de H1 spelers bij hun eigen team/H2 in DWF.

D1 (2de klasse): Mag speelsters lenen uit D2 en MB en MC. Voor D2-speelsters geldt: als speelsters meer dan 2x per maand, of meer dan 11x per seizoen invallen, spelen ze zich ‘vast’ in D1. Jeugdspeelsters uit MB en MC mogen onbeperkt in hogere teams invallen.

D2 (3de klasse): Mag speelsters lenen uit MB en MC. Jeugdspeelsters mogen onbeperkt invallen.

MB: mag (onbeperkt) speelsters lenen uit MC.

MC: mag (onbeperkt) speelsters lenen uit de CMV-mini-teams.

NB: Rugnummers kunnen bij iedere wedstrijd veranderd worden in het DWF.

 

3.1.6 Wijzigen team

3.1.6.1 Een speler mag in een hogere klasse dan waartoe hij reglementair behoort uitkomen met de volgende beperkingen:

 1. niet meer dan tweemaal in één kalendermaand;
 2. niet meer dan elf wedstrijden per seizoen.

Daarnaast mag een speler horizontaal meespelen in een team van zijn of haar vereniging indien dit team in dezelfde klasse uitkomt als het team waartoe de speler reglementair behoort.

 

Lees meer

Om de zomervakantie goed af te sluiten en het nieuwe sportseizoen weer goed te beginnen organiseert Volleybalvereniging Toesj op 9 september 2017 het jaarlijkse volleybal stratentoernooi. Ook dit jaar zal het recreatieve toernooi gespeeld worden in sporthal ’t Binnenveld, te Heteren.

Het toernooi zal beginnen om 13:00 uur. Vanaf 12:00 uur zijn de deuren geopend zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zich om te kleden.
Tijdens het toernooi zal er een springkussen staan waar de ouders hun kinderen onbezorgd achter kunnen laten. Om 17:00 uur zullen de winnaars bekend zijn en sluiten we af met een drankje en een verzorgde BBQ.

Een team bestaat uit minimaal zes mensen waarvan minimaal 2 dames en maximaal 2 competitie spelers. Afhankelijk van het aantal teams dat zich inschrijven zullen er verschillende poule-indelingen gemaakt worden. Per poule zal er een winnaar zijn die met de beker naar huis gaat.

De kosten voor elk team bedragen 50 euro (inclusief BBQ). Mocht er geen behoefte zijn aan een BBQ dan kan het team zich ook opgeven zonder BBQ. Hiervoor geldt een starttarief van 25 euro per team.

We zijn inmiddels al weer een ruime tijd bezig met de organisatie en we hebben er heel veel zin in. Heb jij ook zin in een actieve en gezellige
middag samen met vrienden, familie en/of buren? Iedereen is welkom, jong en oud.

Stel zo snel mogelijk je team samen en geef je op via stratentoernooi@toesj.nl. Vermeld in de mail een teamnaam, het aantal spelers en of jullie gezellig mee komen eten tijdens de BBQ. De uiterlijke inschrijfdatum is 25 augustus 2017.

Alvast een hele fijne vakantie en tot dan!

Volleybalvereniging Toesj
Activiteitencommissie

Lees meer

Na een succesvol seizoen neemt Toesj H1 afscheid van hun trainer Joris Marcelis. Met name door in de trainingen te focussen op slimheid in plaats van brute kracht wist hij het team tot niet eerder vertoond niveau te pushen, met het kampioenschap in de 1e klasse als kers op de taart. De mannen van Toesj zijn dan ook niet alleen trots op hun eigen prestatie, maar zeker ook op hun trainer. Joris, de basis voor de promotieklasse is gelegd! Bedankt!

Lees meer

Beste volleyballers van omgeving Wageningen!

Op 3 juni vindt het jaarlijkse WISWA grasvolleybaltoernooi plaats, georganiseerd door de drie volleybalverenigingen van Wageningen (WaHo, Invicta en Scylla), op het terrein van Sportcentrum de Bongerd. Dit jaar hebben we een wild thema: “Welcome to the jungle”.

De WISWA is een open toernooi dus iedereen is welkom, ook vrienden zonder volleybal ervaring is uitgenodigd om mee te doen.

Je kunt je inschrijven op www.wiswa.nl met een team bestaande uit 3 of 4 personen om 3 tegen 3 te spelen. De kosten per team zijn €16 (dus slechts €4 p.p.). Het is mogelijk om een dames, heren of gemixt team op te geven en je kunt kiezen tussen een hoog of laag niveau. Om de dag nog leuker te maken kun je voor een kleine prijs (€7,50 p.p.) aanschuiven bij de afsluitende barbecue.

Laat anderen weten dat je gaat via het Facebookevent

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: wiswatoernooi@gmail.com.

WISWA bestaat al sinds 2010 en is elk jaar een super leuke dag voor volleyballer & non-volleyballer!
We hopen je te zien op 3 juni!

Sportieve groeten,

De WISWA-cie

Lees meer

De slotdag van het seizoen stond voor Toesj H1 in het teken van één doel. Het pakken van die ene set
om het kampioenschap in de 1e
klasse veilig te stellen. Tegenstander: de nummer drie Pegasus H5.
Op papier geen makkelijke opgave, maar met een missie trad Toesj vol zelfvertrouwen aan.
Onder luid gejoel van het massaal uitgelopen publiek werd snel duidelijk hoe de kaarten waren
geschud. Toesj overklaste Pegasus vanaf het eerste moment volledig. Sterke aanvallen werden
afgewisseld met slim geplaatste ballen achter het blok. De broodnodige set was dan ook al na ruim
een kwartier in de pocket (16-25). Vol blijdschap werd door de mannen van Toesj het veld direct
omgetoverd in een ‘party area’ en het publiek zette de zaal volledig op z’n kop. Kampioen in de
eerste klasse, met promotie naar de promotieklasse als beloning.
Of de mannen van Toesj wilden laten zien ook volgend seizoen een geduchte tegenstander te zijn of
dat ze gewoon snel aan het bier wilden was niet duidelijk, maar er werd nog even een tandje
bijgezet. Het spelniveau van Toesj steeg daardoor op momenten naar niet eerder vertoonde hoogte,
waardoor Pegasus slechts kon figureren in het kampioensfeest van Toesj. De wedstrijd werd door de
mannen van Toesj in een recordtempo van 1 uur en 7 minuten eenvoudig binnengesleept (10-25, 17-
25 en 15-25). Met 98 punten in 22 wedstrijden mag Toesj zich dan ook een terechte kampioen
noemen.
Toen ’s avonds bleek dat ook trainer Joris Marcelis met Orion de finale om het landskampioenschap
had behaald was het feest compleet. En dit feest is die avond nog lang gevierd…

Lees meer

Nevobo Nieuwsbrief

Lees meer

Beste volleybal-liefhebbers,

De 3e editie van het Groot Gemini Grastoernooi (Powered by Jumbo) staat er aan te komen!
Het 4 tegen 4 grastoernooi, georganiseerd door volleybalvereniging Gemini uit Elst, zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2017 op het Cool Nature veld te Elst.
Het toernooi zal duren van ±10.00 uur tot ±16.30 uur.

Ook dit jaar zal er worden gespeeld op twee niveau’s: recreatief- en competitieniveau.
Naast het toernooi zullen er ook leuke activiteiten worden georganiseerd voor kinderen, zoals een groot speelveld met leuke spellen, schminken en een springkussen.
Bij het toernooiveld zijn stands aanwezig met eten en drinken.

De gezellige toernooidag zal worden afgesloten met een hapje eten. Er zal een frietkar langs komen met voldoende frietjes en snacks! Hiervoor kun je je (tijdens het inschrijven voor het toernooi) via de website opgeven.

Teams kunnen zich inschrijven tot en met 10 juni 2017 via www.gggt.nl

Sportieve groetjes,
De organisatie

@GeminiElst

Lees meer

Beste Toesj-leden en vrienden van de club,

Onze enthousiaste recreantengroep is binnen een aantal maanden uitgegroeid tot een groot succes! Op dit moment hebben wij 16 leden die door middel van een strippenkaart-systeem meedoen aan de trainingen. Deze zijn op vrijdagavond van 19.30-20.30 uur op veld 1 in Het Binnenveld. Ideaal voor als je daarna nog meer sociale activiteiten hebt!

Momenteel geven Marjolein en Ivo de trainingen, en dat is super! Vanwege hun betrokkenheid bij de club op meerdere fronten, zoeken we nog één of twee trainers die om de week de training voor onze recreanten willen verzorgen. Wil je graag zelf, ken je iemand, of wil je meer informatie?
Mail dan met: technischecommissie@toesj.nl of zoek ons zaterdag 22/04 even op in de sporthal.

Peter Visser
Technische Commissie

Lees meer

In een met supporters volgepakte zaal kon Toesj H1 afgelopen zaterdag een eerste gooi doen naar het kampioenschap in de eerste klasse. Met 6 punten voorsprong op Excelsior was alleen een 4-0 winst voldoende om met zekerheid het kampioenschap te vieren. De tegenstander, Renswoude, is echter eerder dit seizoen al een lastig team gebleken.

De mannen van Toesj hadden zichtbaar last van de druk die op de wedstrijd stond. Beide teams waren vanaf het begin daardoor flink aan elkaar gewaagd. Renswoude kwam zeer sterk door via hun diagonaal. Toesj kon via Maarten van Heumen daar een paar slimme ballen langs de lijn tegenover zetten. Toesj had vooral last van het feit dat de normaal gesproken zo sterke service totaal niet uit de verf kwam. Hierdoor kon Toesj geen side-out maken, terwijl de tegenstander hier wel toe in staat was. Renswoude kon dan ook punt voor punt de voorsprong uitbouwen naar 17-22. Toesj kon aan het eind nog even terugkomen, maar Renswoude wist het kampioensfeest van Toesj al in de eerste set uit te stellen (22-25).

In de tweede set was voor de mannen alle druk verdwenen. De aanvallers wisten opeens de set-ups van de sterk spelende Ivo Brouwers sterk af te ronden. Het verzet van Renswoude was daardoor compleet verdwenen. Toesj pakte direct een comfortabele voorsprong en wist die niet meer weg te geven (25-10). Ook de derde set was Toesj oppermachtig (25-11).

In een sfeervolle zaal begon Toesj ook de laatste set sterk. De mannen genoten zichtbaar van de ambiance die het publiek wist neer te zetten. Lange tijd leek het er op dat ook de vierde set eenvoudig door Toesj werd binnengesleept. Tot Renswoude nog een laatste oprisping tegen het eind van de set wist op te brengen. Sterke aanvallen werden door Renswoude afgewisseld met slim geplaatste ballen. Ook deze week wist libe-Roy Uiting Toesj op de been te houden. Met een 25-19 eindstand wist Toesj alsnog degelijk de set af te ronden.

Met een voorsprong van 5 punten op Excelsior speelt Toesj op 22 april tegen de nummer 3 Pegasus in Nijmegen. Als de mannen minimaal één punt mee naar huis weten te nemen kunnen ze alsnog het zo gewenste feest gaan vieren.

Heren 1 bedankt alle supporters die afgelopen zaterdag voor een fantastische sfeer hebben gezorgd. Helaas ging het broodnodige punt naar Renswoude, maar wij hebben van ieder moment van jullie genoten.

Lees meer

ALV Toesj 15 mei 2017

Ik wil jullie bij deze alvast informeren dat we op maandag 15 mei 2017 onze Algemene Ledenvergadering houden, van 20u tot 22u.

Binnenkort ontvangen jullie de benodigde documenten en de agenda voor de ALV.

Hopelijk zien we jullie eerst aankomende zaterdag bij de wedstrijd van Heren 1 waarbij ze hopelijk kampioen worden. Hoe meer zielen, hoe meer aanmoediging, hoe meer feestvreugde!

En natuurlijk gaan we nog een feestje bouwen op 22 april om het eind van het seizoen te vieren en ons jubileumjaar.

Tot dan!!

Lees meer

Op 8 april 2017 kan Toesj H1 thuis voor het eerst een gooi doen naar het kampioen in de 1e klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Toesj 6 punten voor op Excelsior. Er moet dan ook wel met 4-0 gewonnen worden van Renswoude H3. Met de wedstrijd in december in het achterhoofd waar het 3-2 voor Toesj werd kunnen zij alle steun gebruiken. Kom jij de mannen naar het kampioenschap schreeuwen?

De wedstrijd is op 8 april 2017 om 17:00 uur in ‘het Binnenveld’ te Heteren.

Lees meer

Als koploper van de 1e klasse weet Toesj dat elk team zeer gedreven is om punten van je af te snoepen. In Nijmegen wist afgelopen zaterdag een dapper Heyendaal het Toesj dan ook erg lastig te maken. Er moest, mede dankzij de warme zaal, flink gezweet worden om de punten mee naar Heteren te nemen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Toesj had volledig een off-day. Al bij het inslaan werd duidelijk dat aanvallend Toesj niet het niveau haalde dat nodig is om Heyendaal makkelijk weg te zetten. Na het eerste fluitsignaal werd dit niet beter. Toen Heyendaal ook vanaf het begin een zeer sterke blokkering wist neer te zetten, wist Toesj dat het een moeilijke dag zou worden. Heyendaal kon al snel een kleine marge opbouwen door sterk aanvallend spel. Met hangen en wurgen wist Toesj bij te blijven met het doel om aan het eind van de 1e set een tandje bij te zetten. Dit moest uiteindelijk van Maarten van Heumen komen die met enkele slimme ballen alsnog voor de setwinst zorgde (22-25).

De winst van de 1e set vrijwaarde Toesj niet om wat te doen aan het stroperige spel. Toesj ging echter op de ingeslagen weg door waardoor Heyendaal opnieuw makkelijk uit kon lopen. Ondanks een wissel van spelverdeler kon Toesj slechts op momenten laten zien waartoe zij in staat zijn. Heyendaal rook dat er deze set wat te halen viel en begon vol zelfvertrouwen ook via midden goed door te komen. Door enkele ongelukkige eigen fouten van Toesj aan het einde van de set wist Heyendaal deze set eenvoudig naar zich toe te trekken (25-19).

Met een gelijke stand begon Toesj het belang van deze wedstrijd in te zien. Misschien was dit wel nodig om net dat beetje extra te geven om de wedstrijd alsnog te winnen. De 3e en 4e set waren een kopie van de eerste, met het verschil dat Toesj meer momenten had waarin het ‘echte’ niveau zichtbaar werd. Het sterke verdedigende werk van Roy Uijting maakte voor Toesj zichtbaar het verschil. Heyendaal weerde zich nog dapper, maar moest toezien dat beide sets alsnog door Toesj werden gewonnen (23-25 en 19-25).

Deze 1-3 overwinning is voor Toesj precies genoeg om al op 8 april thuis een gooi te doen naar het kampioen in de 1e klasse.

Lees meer

Op H1 van Toesj staat thuis dit seizoen geen maat. Van de 36 gespeelde sets werd er nog maar één verloren. Met deze wetenschap kwam Scylla zonder veel verwachtingen naar ‘het Binnenveld’ in Heteren. Het liep allemaal net iets anders.

Scylla besloot alles in te zetten op winst in de eerste set. Met de sterkste formatie en een fanatieke instelling werd het Toesj direct moeilijk gemaakt met een ijzersterke service. Dit gaf gelijk problemen in de verdediging, waardoor de pass niet goed bij Wouter Steenvoorden kwam. Hij had dan ook veel moeite de aanvallers van Toesj goed te bedienen. Toen Scylla vervolgens ook blokkerend boven zichzelf uitsteeg wisten de mannen van Toesj even niet meer hoe ze deze fase moesten doorbreken. Scylla liep eenvoudig uit naar maar liefst een voorsprong van 6-17.Toesj wist het tij nog heel even te keren door enkele slimme ballen van Mark Brienen, maar moest met lede ogen aanzien dat Scylla de eerste set verrassend met 15-25 naar zich toetrok.

Tegen zo’n groot setverlies had Toesj dit seizoen nog niet aangekeken. Ondanks een andere service tactiek bleef het aan het begin van de 2e set stroef lopen. Beide teams liepen dan ook in de stand gelijk op. Na de wissel van Ivo Brouwers kon Toesj aanvallend iets meer brengen. Met name door brute kracht om te zetten naar aanvallend slim spel wisten de mannen van Toesj het Scylla opeens erg moeilijk te maken. Toesj wist aan de lopende band te scoren en won de set met maar liefst 25-15. Opluchting heerste door de zaal.

De winst van de tweede set bleek voor Toesj een gamechanger en het werd niet meer onnodig spannend. Met name was Ference Verstappen op de middenpositie erg gretig op afvallende ballen en in de blokkering. Scylla bleek inderdaad alle energie in de eerste set te hebben gestoken en zag er vermoeid uit. Toesj wist beide sets dan ook eenvoudig binnen te halen met 25-15 en 25-12 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Ondanks dit puntverlies wist Toesj door puntverlies van Excelsior de voorsprong in de 1e klasse toch uit te bouwen naar 6 punten. Nog 3 wedstrijden te gaan..

Lees meer

De koploper in de 1e klasse tegen de rode lantaarndrager. Op voorhand lijkt dit een eenvoudige wedstrijd voor de mannen van Toesj, echter met de uitwedstrijd in Arnhem-zuid in het achterhoofd was er bij Toesj geen sprake van onderschatting.

Toesj begon frivool aan de wedstrijd. Volvera werd goed onder druk gezet met de service en had veel problemen om de pass bij de spelverdeler te brengen. De ballen die terugkwamen op de helft van Toesj werden vooral via de middenaanvallers Floris de Bruyn en Stefan Roskam direct weer op de grond gelegd. Toesj won de eerste set dan ook eenvoudig met 25-14.

De eerste set was exemplarisch voor de rest van de wedstrijd. Sterker nog, in de tweede en derde set werd Toesj alsmaar sterker. Spelverdeler Wouter Steenvoorden zorgde voor veel diversiteit in de aanval waardoor het blok van Volvera steeds op het verkeerd been werd gezet. De ervaren Maarten van Heumen kon hier optimaal van profiteren. Beide sets werden eenvoudig met 25-11 door Toesj gewonnen.

In wedstrijden waarin het krachtsverschil zeer groot is ligt puntverlies vaak toch op de loer. Dit was zo’n wedstrijd. Volvera wist in de vierde set opeens de pass goed bij de spelverdeler te brengen, waardoor ze voor het eerst in de wedstrijd aanvallend goed door kwamen. Toesj was hierdoor verrast en begon opeens zelf ook fouten te maken. Lange tijd gingen beide teams daardoor dan ook gelijk op. Met een eindspurt van Toesj dankzij invaller Rob Faber werd de set alsnog gewonnen met 25-20. Al met al een eenvoudige overwinning. Door het puntverlies van Excelsior wist Toesj de voorsprong zelfs uit te bouwen tot 5 punten. Nog vier wedstrijden te gaan…

Lees meer

Doordeweekse wedstrijden zijn traditioneel niet de wedstrijden waar Toesj reikhalzend naar uit kijkt. Van de weinige sets die de goed presterende mannen dit seizoen hebben verloren (tot nu toe 9) was dit namelijk altijd in een doordeweekse wedstrijd. Als we het dan over een doordeweekse uitwedstrijd hebben tegen de nr. 4, het altijd sterk spelende TiVoC H1, dan is opperste concentratie gewenst. Afgelopen dinsdag reisde H1 voor deze wedstrijd af naar Tiel.

Voor alle spelers was het aanvankelijk even zoeken naar de juiste pass en de juiste manier van aanvallen. Hierdoor begon Toesj, zoals al zo vaak dit seizoen, direct met een kleine achterstand op TiVoC. Toesj lijkt zich echter tegenwoordig geen enkel moment druk te maken over dergelijke kleine achterstanden omdat dit door sterke series in de loop van de set meestal wel weer goed wordt gemaakt. Dit keer bleef een dergelijke serie wel erg lang uit. Met een 19-16 voorsprong begon TiVoC wel heel veel zicht te krijgen op setwinst. Dit was voor Toesj genoeg. Door sterke services van Mark Brienen en een ontketende Mark Jansen werd de achterstand omgebogen naar een 20-25 setwinst voor Toesj.

De tegenstand van TiVoC was na deze eerste set gebroken. Zonder zich bovenmatig in te spannen wisten de mannen van Toesj een degelijk niveau neer te zetten en de tweede en derde set eenvoudig naar zich toe te trekken (beiden met 20-25). Voor TiVoC een reden om gedurende deze fase nog twee talentvolle jeugdspelers de kans te geven om ervaring op te doen in de 1e klasse.

De vierde set leek lange tijd een walk-over te worden voor Toesj. Bij een 8-17 voorsprong voor Toesj zaten de mannen al met de gedachten in de bar. De voorsprong werd verder uitgebouwd tot 15-23 toen TiVoC opeens een opleving kreeg. Door een sterke servicereeks viel de pass van Toesj volledig stil, waardoor de aanvalsdruk verdween. Tel daarbij op dat het geluk in deze fase van de wedstrijd volledig aan de zijde van TiVoC was en de spanning in de wedstrijd is opeens helemaal terug. TiVoC kon tot maar liefst 22-24 terugkomen voordat Toesj alsnog een einde aan de wedstrijd maakte. Overall een eenvoudige 0-4 overwinning van Toesj en 5 belangrijke punten in het kampioenschap. Met 4 punten voorsprong blijft Toesj aan kop staan van de 1e klasse. Nog 5 wedstrijden te gaan…

Lees meer

Na een mooie overwinning van D1 tegen SSS moesten de mannen van Toesj thuis aantreden tegen WAHO. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is met 32 punten vrij groot. Dit verschil was ook duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijd. WAHO wist met goed positiespel en een sterk blok het Toesj af en toe moeilijk te maken, maar kwam geen moment in de positie om daadwerkelijk setpunten van Toesj af te snoepen. Sprankelend was het vandaag dan ook niet, maar Toesj wist degelijk de vijf punten in Heteren te houden (4-0). Toesj H1 behoudt daarmee de koppositie in de 1e klasse. Nog 6 wedstrijden te gaan…

Lees meer

Nevobo Volleybalkampen

Nevobo organiseert al jaren volleybalkampen voor volleyballers van 10 tot en met 19 jaar. Onder professionele begeleiding zijn deelnemers de hele dag bezig met hun favoriete sport. Naast fanatieke trainingen van bekende en minder bekende volleyballers en binnen- en buitentoernooien staan er ook nog andere bijzondere activiteiten op het programma.

Volleybalkamp in Heukelom voor 10-12 jarigen
Voor volleyballers van 10 tot 12 jaar is er een volleybalkamp in Heukelom van 6 t/m 12 augustus 2017. De Heukeloms Hoefke is een grote en gezellige groepsaccommodatie en gelegen naast een sportveld. In hetzelfde gebouw wordt in verschillende slaapzalen geslapen. De volleybaltrainingen worden in een sporthal in Oisterwijk gegeven, waar de deelnemers op de fiets naar toe gaan. Op het kamp wordt door de begeleiding, in samenwerking met de deelnemers gekookt.

Op de aankomst dag (6 augustus) mogen de ouders tot na het avondeten blijven. Zo kunnen de deelnemers en hun ouders de omgeving, de begeleiders en de andere deelnemers beter leren kennen.

Op volleybalkamp wordt er natuurlijk veel volleybal gespeeld, maar er is ook veel tijd voor allerlei andere te gekke activiteiten. Spannende bosspelen, spetterende shows, ingewikkelde puzzeltochten en sportieve themaspelen. De goed opgeleide leiding bedenkt een afwisselend programma, zodat er geen kans op verveling kan ontstaan.

Op www.volleybalkampen.nl staat meer informatie en is inschrijven mogelijk.

Volleybalkamp, volleyballen in de zomervakantie
www.volleybalkampen.nl
Volleybalkamp, gegarandeerd een topweek volleyballen in de zomervakantie
Klik hier voor de informatieflyer

Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Bianca van Meurs
Coördinator Volleybalkampen

 

 

Lees meer

Toesj walst over Evoba heen

Met enige nervositeit ontving Toesj H1 afgelopen zaterdag in Heteren Evoba. Dit seizoen lijkt elk team namelijk wel punten te laten liggen tegen deze ervaren mannen. De vorige keer wist Toesj in Ederveen dan ook maar nipt met 3-2 te winnen. Voor Toesj was het prettig om na een maand blessureleed de ervaren Ference Verstappen weer terug in de basis terug te zien.

Thuis is Toesj dit seizoen echter ongenaakbaar. Met deze wetenschap en met niets te verliezen begon Evoba met de uitspraak: ‘jullie willen kampioen worden, laat het maar zien’. En dit deed Toesj. Geen enkel moment heeft Toesj Evoba de indruk gegeven dat er in Heteren punten waren te halen. Ondanks dat Roy Uijting af en toe als schietschijf werd gebruikt, had hij de verdediging uitstekend op orde. Dit gaf aanvallers Rob Faber en Mark Jansen alle mogelijkheden om de verdediging van Evoba kansloos te maken. Het werd uiteindelijk 4-0.

Spannend was het vandaag zeker niet. De behaalde vijf punten waren des te belangrijker. Toesj handhaaft dan ook eenvoudig de koppositie in de 1e klasse. Nog 7 wedstrijden te gaan…

Lees meer

‘De kraker van het seizoen’. Zo werd de wedstrijd tussen Toesj H1 en Excelsior H1 door beide teams aangekondigd. Met een verschil van vier punten in het voordeel van Toesj voorafgaand aan de wedstrijd konden beide teams vandaag een belangrijke slag maken. Aan het publiek lag het in ieder geval niet. En spannend werd het zeker!

Met een tribune vol luidruchtige Toesj-fans werd Excelsior in de beginfase overdonderd. Toesj wist Excelsior goed onder druk te zetten met de service, waardoor Excelsior veel moeite had met het brengen van de pass. Toesj liep dan ook vrij makkelijk uit naar een voorsprong van 12-15. Excelsior kwam langzamerhand beter in hun spel. Aanvallend maakten zij het libero Roy Uiting niet gemakkelijk, maar zoals altijd zat hij overal. Op 21-22 kwam Stefan Roskam op service. Met twee sterke services wist hij Toesj op setpoint te brengen en met een ‘lucky’ service via het net werd de eerste set gepakt (21-25).
Met één set in de broekzak wist Toesj dat zij de koppositie vandaag niet aan Excelsior hoefden af te staan. Dit had in de tweede set echter geen invloed op het spel. Ook in deze set werd Excelsior vanaf het begin door de service onder druk gezet. Met mooi gevarieerd spel op diagonaal en buiten door het duo Mark Brienen en Mark Jansen wist Toesj een mooie voorsprong op te bouwen. Excelsior worstelde zichtbaar met het spel van Toesj en kon enkel bij vlagen sterke punten scoren op diagonaal. Desondanks bleven de mannen van Toesj ‘clean’ spelen. Juist door enkele sterke aanvallende series kon Toesj het verschil maken en won de tweede set (20-25).

Beide teams deden halverwege de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Met een geflatteerde 0-2 voorsprong ging Toesj dan ook de derde set in. Excelsior wist dat het seizoen van deze derde set afhing en wist dit direct tot daden om te zetten. De middenpositie werd opeens goed bereikt, waardoor dit goed met de diagonaal kon worden afgewisseld. Het blok van Toesj had direct moeite om hierop in te spelen, waardoor Excelsior eenvoudig kon uitlopen naar een 15-10 voorsprong. Met een goede servicereeks van Mark Brienen kon Toesj de aansluiting nog heel even vinden (21-19), maar moesten ze de derde set alsnog aan Excelsior laten (25-21).
Ondanks het bemoedigde getoeter en gejoel van het publiek kon Toesj in de vierde set niet meer terug in het eigen spel komen. Met name verdedigend liep Toesj achter de feiten aan, waardoor de mannen al snel tegen een ruime achterstand aankeken (11-4). De mannen deden alles wat bij machte lag om aan te haken bij Excelsior maar dit mocht niet baten. Excelsior won eenvoudig de vierde set met 25-17.

Inmiddels was het al na half 12 en moest een beslissende vijfde set worden gespeeld. Toesj bleek ook nu over veel veerkracht te beschikken. De laatste set leek door een sterke servicereeks vrij eenvoudig in het voordeel van Toesj te worden beslecht (3-9). Maar na het wisselen van kant sloeg te spanning toe. Met een sterke servicereeks van Excelsior en eigen fouten van Toesj werd een gelijke stand uit het vuur gesleept. Toesj wist hier niet meer van te herstellen en verloor alsnog deze set met 15-13 en daarmee de wedstrijd.

Ondanks dat Toesj de wedstrijd verloor, wordt de koppositie gehandhaafd met drie punten voorsprong. Nog 8 wedstrijden te gaan…

NB. Wat een geweldig publiek! En wat een wedstrijd! Mede dankzij jullie hebben wij toch even twee punten weten mee te nemen uit Rhenen. Wij vinden het fantastisch dat alle leden van Toesj zo mee leven met onze weg naar hopelijk een mooi seizoenseinde. Dank jullie wel! We zien jullie weer bij de wedstrijd tegen Evoba!!


De mannen van Heren 1

Lees meer

DKV-toernooi

Beste volleyballer,

Ook dit jaar wordt weer het ITCG/DKV-toernooi georganiseerd. De gezelligste seizoensafsluiter van heel Nederland waar gezelligheid en sport hand in hand gaan. Dit toernooi zal plaatsvinden op 2, 3 en 4 juni 2017 in Groningen! Het is mogelijk om aan het buitentoernooi mee te doen van de 4e klasse t/m de promotieklasse en vanaf de derde divisie aan het binnentoernooi. Het binnentoernooi is een prestatie toernooi waar een leuke pot met prijzengeld mee te winnen valt. Het buitentoernooi is een fanatiek plezier toernooi waar gestreden wordt voor de felbegeerde winnaarsshirts.
Ook als je geen volleyballer bent maar graag mee wilt doen, geef je op en doe mee in de recreanten poule!

Naast de toernooien worden er ook onvergetelijke feesten gehouden op de vrijdag- en zaterdagavond en is er de mogelijkheid om met je team te komen eten zaterdagavond!
Voor de teams die van veraf komen is er een plekje beschikbaar op onze prachtige DKV-camping! Ook de teams die dichterbij wonen zijn natuurlijke van harte welkom op de camping.
De organisatie is al in volle gang en het belooft een onvergetelijk weekend te worden! 10 februari gaan de inschrijvingen open. Neem een kijkje op de nieuwe website en schrijf je in met je team! Vergeet ook niet om onze facebookpagina te liken!

Voor vragen kunt u de volgende mailadressen gebruiken:
Voor vragen over het buitentoernooi: buitenco@dkvtoernooi.nl
Voor vragen over het binnentoernooi: binnenco@dkvtoernooi.nl

Wij hebben er al veel zin in!

Groetjes,
DKV-bestuur ’16-’17
www.dkvtoernooi.nl

Lees meer

Na de gewonnen topper tegen TiVoC staan in het tweede weekend twee uitwedstrijden gepland tegen WAHO en Lienden. Een pittig ‘Engels’ weekend waarin Toesj ook nog eens voor het eerst dit seizoen de koppositie in de 1e klasse H kon veroveren.
WAHO HS1 – Toesj HS1
Vol zelfvertrouwen ging Toesj vrijdagavond naar Wageningen. Dit was vanaf het eerste fluitsignaal echter volledig verdwenen. Al vrij snel ontstond door sterk aanvalsspel van WAHO een behoorlijke achterstand van 9-5. Het blok van Toesj had hier geen antwoord op, waardoor ook de verdediging de pass niet goed bij de spelverdeler kon brengen. Dat de scheidsrechter in deze fase door enkele onfortuinlijke beslissingen een stempel wist te drukken op de set hielp Toesj niet om in de wedstrijd te komen. Door een sterke servicereeks van de nummer 5 wist WAHO snel verder uit te lopen naar een onoverbrugbare 23-9 voorsprong. Dit was een wake-up call voor de mannen van Toesj. Ondanks dat de eerste set verloren ging met 25-13 wist Toesj nog een paar goede laatste punten te spelen.

Deze laatste punten van de eerste set waren een goede voorspeller voor het vervolg van de wedstrijd. Met name omdat Toesj minder eigen fouten begon te maken gingen beide teams in de tweede set lange tijd gelijk op (14-15). Dit gaf Toesj de noodzakelijke tijd om steeds beter in het spel te komen. Met name had Stefan Roskam op de middenpositie aanvallend en blokkerend de middenaanvaller van WAHO goed onder controle. Met een eindspurt op het eind werd de set door Toesj met 19-25 gewonnen.

In de derde set had Toesj volledig grip op de wedstrijd. De middenaanval bleef effectief en Mark Jansen wist op de buitenaanval een vrijwel 100% score te realiseren. Toesj liep dan ook snel uit naar een comfortabele voorsprong van 8-16. De nummer 5 van WAHO wist nog enkele malen goed door te komen, maar dit mocht niet meer baten. De set werd eenvoudig door Toesj gewonnen met 12-25. De vierde set was vergelijkbaar met de derde. Toesj kwam lange tijd geen moment in de problemen en wist een voorsprong op te bouwen van 18-23. Door een aantal onfortuinlijk vallende ballen wist WAHO nog terug te komen tot 23-24. Toesj liet zich echter niet meer gek maken en pakte de laatste set met 23-25. Met deze overwinning wist Toesj, voor in ieder geval 15 uur, de koppositie in de 1e klasse te pakken.

Lienden HS1 – Toesj HS1
Maandagavond waren de mannen alweer van de partij. Op naar Lienden om de op zaterdag aan Excelsior afgestane koppositie weer terug te veroveren. Om gelijk een lang verhaal maar kort te maken hadden de mannen van Toesj geen kind aan Lienden. Er werd een eenvoudige overwinning geboekt (4-0). De koppositie is in dit geval weer in bezit van Toesj H1.

Lees meer

In het eerste weekend van 2017 stond de inhaalwedstrijd tegen TIVOC H1 op het programma. Een prachtig affiche tegen de huidige nummer 3 om het jubileumjaar van Toesj te openen. Het publiek was dan ook in grote getalen uitgelopen om de mannen naar een overwinning te schreeuwen. Al tijdens de warming-up moest coach Michiel Uijting een eerste tegenvaller incasseren doordat Ference Verstappen geblesseerd uitviel. Hierdoor kreeg de 17-jarige Floris de Bruijn onverwacht al vanaf het eerste fluitsignaal de kans zichzelf in de basis te bewijzen.

Toesj begon de eerste set voortvarend door de tegenstander met de service direct onder druk te zetten. Verdedigend wist TIVOC niet hoe ze hierop moesten reageren. Toesj liep dan ook snel uit naar een comfortabele 9-1 voorsprong. TIVOC was alleen niet naar Heteren gekomen om zonder tegenstand 5 punten af te geven. Na een time-out wist TIVOC zich op miraculeuze wijze te herpakken door juist aanvallend de mannen van Toesj onder druk te zetten. De achterstand werd door goed aanvalsspel dan ook omgebogen naar een voorsprong van 14-16. Op dat moment besloot coach Michiel Uijting de ervaren Ivo Brouwers in te brengen. Dit gaf direct de nodige rust in het spel van Toesj, maar kon niet voorkomen dat de mannen achter de feiten aan bleven lopen. TIVOC kreeg uiteindelijk 3 mogelijkheden om de set naar zich toe te trekken (21-24). De mannen van Toesj hebben dit seizoen al meermaals laten zien juist in deze benarde situaties het beste in zichzelf naar boven te kunnen halen. De setpoints werden door voortreffelijke aanvallen van onder andere Mark Jansen weggewerkt (24-24). Door een ongelukkig vallende bal kreeg TIVOC alsnog een 4e setpoint, maar ook deze wisten ze niet te verzilveren. Het setpoint voor Toesj was gelijk raak waarmee de eerste set werd binnengehaald (27-25).

Het was direct duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De tweede set ging lange tijd mooi gelijk op. Beide teams wisten met goed aanvalsspel de tegenstander vooral verdedigend onder druk te zetten. In de zaal was de spanning dan ook om te snijden toen op 20-20 beide teams nog steeds niet voor elkaar onderdeden. Om ook de tweede set naar zich toe te trekken moest Toesj een tandje bij zetten. Dit was gelukkig niet teveel gevraagd. Aanvallend wisten Mark Brienen en Maarten van Heumen de verdediging van TIVOC de laatste punten volledig lam te leggen, mede doordat Stefan Roskam en Floris de Bruijn het middenblok goed onder controle hadden. TIVOC had in deze fase niets meer in te brengen. De set werd dan ook alsnog makkelijk met 25-21 gewonnen.

Het verschil in krachtsverhoudingen werd vooral in de derde en vierde set duidelijk. Toesj speelde zonder remmingen en vol zelfvertrouwen een goed tweede deel van de wedstrijd. TIVOC had hierop geen enkel antwoord waardoor hun spel steeds verder inzakte. Toesj kwam dan ook niet meer in de problemen. Na de derde set met 25-12 te hebben gewonnen kon Floris de Bruijn met een sterke reeks de wedstrijd uitserveren. Met een volledig mislukte sprongservice die op wonderbaarlijke wijze binnen één meter van het net op de grond viel wist hij met een ace het laatste punt binnen te slepen (25-11). Al met al een eenvoudige wedstrijd in een voor H1 drukke volleybalmaand.

Lees meer

Op een vrijdagavondavond om 21:15 uur een wedstrijd spelen in een zaal waar de mannen van Toesj het traditioneel moeilijk hebben. Op voorhand dus zeker geen gelopen race. Door hun ongeslagen status in de 1e klasse stapte Toesj dit jaar toch vol vertrouwen het veld in. Renswoude H3 had deze avond echter andere plannen.

Het tijdstip en de luide zaal hadden direct impact op Toesj. Renswoude kwam in de eerste set dan ook sterk uit de startblokken en nam brutaal de leiding. Verdedigend kon Toesj geen vuist maken tegen de slim geslagen ballen van Renswoude. De set-ups die wel goed bij de aanvallers kwamen werden echter zonder overtuiging geslagen. Al vrij snel liep Toesj een onoverbrugbare achterstand op en verloor deze set met 25-15. De grootste nederlaag in een set dit seizoen.

Toesj wist dat het beter moest, dat het beter kon. Vanaf het begin van de tweede set was direct duidelijk dat de mannen met een andere instelling het veld op was gekomen. Renswoude bleef veel druk uitoefenen, maar Roy Uijting wist zijn verdediging zo te organiseren dat de service- en de rallypass zuiver bij de spelverdeler kwam. Beide teams liepen gelijk op tot 8-8 toen Stefan Roskam aan service kwam. Met een sterke servicereeks zorgde hij ervoor dat Renswoude moeite had met het opzetten van aanvallen. Het blok van Toesj deed de rest. De mannen konden daardoor uitlopen naar 8-17. Ondanks wat schoonheidsfoutjes aan het einde won Toesj deze set uiteindelijk vrij eenvoudig met 15-25.

Met een gelijke stand en een goed gevoel ging Toesj de derde set in. Toesj verviel echter meteen weer in het niveau van de eerste set. Ondanks dat de verdediging goed bleef functioneren kon aanvallend niet het verschil worden gemaakt tegen het sterke blok van Renswoude. Mede dankzij de sterke sprongservice van één van de spelers kon Renswoude in de loop van de set een comfortabele voorsprong pakken die werd uitgebouwd naar 22-15. Toesj worstelde zichtbaar met zichzelf, maar heeft dit seizoen al meermaals laten zien dat een grote achterstand overbrugbaar is. Van het één op het andere moment leek Toesj hierdoor geïnspireerd. Door druk uit te oefenen op de verdediging van Renswoude met moeilijke services en sterk geplaatste aanvallen wist Toesj de achterstand om te buigen naar een gelijke stand van 23-23. Toesj liet hierdoor wederom zijn veerkracht in moeilijke situaties zien. Door een onmogelijke bal en een servicefout moest Toesj echter toch zijn meerdere erkennen in Renswoude (25-23).

Aan het begin van de vierde set moest Toesj door een blessure noodgedwongen het 4-2 systeem spelen. Een systeem waarin Toesj dit seizoen al meerdere malen sterk heeft gespeeld. Bijkomend voordeel was dat spelverdelers Wouter Steenvoorden en Ivo Brouwers de hele avond al sterk stonden te spelen. Ook ditmaal bleek deze noodzakelijke tactische wijziging een verlossing voor Toesj. De rust kwam volledig terug in het spel en langzamerhand begonnen de mannen weer in zichzelf te geloven. Ook in deze set maakte de druk op de verdediging van Renswoude het verschil. De set werd relatief eenvoudig gewonnen met 15-25.

Een vijfde set was nodig om een winnaar te bepalen. De weerstand van Renswoude was echter gebroken. Toesj kon rustig punt voor punt het verloop van de set dicteren en won met 8-15. Een slechte dag voor Toesj tegen een team die, naar eigen zeggen, zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Een recept waardoor de mannen van Toesj de afgelopen jaren meermaals een nederlaag moesten incasseren. Des te knapper dat Toesj dit seizoen zijn ongeslagen status ook na zo’n wedstrijd heeft weten te behouden. De meegereisde supporters hebben hier een belangrijke bijdrage aan gehad. Dank jullie wel!

Toesj bestaat in 2017 alweer 45 jaar. Heren 1 mag dit jubileumjaar op 7 januari thuis openen met de topper tegen TIVOC H1. Kom en schreeuw de mannen naar een overwinning om de opening van het jubileumjaar extra glans te geven.

Lees meer

Kies jij net als onze topsporters voor de beste zorgverzekering voor sporters? Bereken hier je voordeel.

Beste volleyballer,

‘Gezonder leven’ is het meest gehoorde goede voornemen voor 2017. Gezond zijn en gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Volleybal draagt daar zeker aan bij, daarom krijg je als Nevobo-lid korting op je zorgververzekering van Zilveren Kruis.

Als lid profiteer je van de volgende voordelen:
-7,5% korting op de basisverzekering
-10% korting op alle aanvullende verzekeringen
-10% korting op tandartsverzekeringen
-Plus een uitgebreid pakket aan sportmedische vergoedingen

 

Bestuur en directie wensen je een fantastisch 2017! 

Met vriendelijke groet,

Guido Davio
Algemeen Directeur Nevobo


Tip: Overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt uw huidige zorgverzekering voor u op als u zich vóór 1 januari 2017 aanmeldt.

Lees meer

Na de euforie over de topper tegen Scylla stond voor Toesj dit weekend de thuiswedstrijd tegen nr. 9 Heyendaal op het programma. Een wedstrijd waar je eigenlijk alleen maar punten kan verliezen. Toesj kon de goede vorm van de afgelopen weken ook in deze wedstrijd meenemen. Sterker nog: Toesj speelde bij vlagen het beste spel van het seizoen. Er werd dan ook eenvoudig gewonnen met 4-0. Aangezien naaste concurrenten Excelsior en TIVOC beiden een punt lieten liggen deed Toesj H1 goede zaken in de top van de eerste klasse.

Waarschijnlijk waren de mannen van Toesj vergeten dat de wedstrijd deze week al om 15 uur begon. Heyendaal pakte de eerste punten alsof Toesj niet was komen opdagen! Snel werd dit echter gecorrigeerd met enkele rake klappen via buiten. Op midden leek het bordje spaghetti voorafgaand aan de wedstrijd Ference Verstappen goed te hebben gedaan. Vol energie en overgave volgde aanval naar aanval. Geen vermoeidheid bij deze oude rot te bespeuren. Het blok van Heyendaal wist hier dan ook geen antwoord op waardoor Ference er rustig op los kon scoren. Toesj won de eerste set zonder problemen met 25-15.

De tweede set is dit seizoen al vaak moeilijk gebleken voor Toesj. Wederom waren de eerste punten voor Heyendaal wat de studenten het idee gaf dat er toch wat te halen viel. De aanval begon wat te lopen waardoor het blok van Toesj flink werd uitgetest. Nadat beide teams de eerste 10 punten redelijk gelijk op gingen trapte Toesj het gaspedaal in. Wouter Steenvoorden kon zonder probleem kiezen welke aanvaller hij wilde bedienen. Het is alleen moeilijk kiezen als alle aanvallers zonder problemen de ballen weten af te maken. Heyendaal bleek dit niveau verdedigend niet te kunnen bijhouden. Toesj won ook deze set uiteindelijk vrij gemakkelijk met 25-17.

In de derde set wist Toesj dat de 5 punten binnen handbereik waren. Er lag veel rust in het spel van Toesj waardoor het er erg eenvoudig uitzag. Niets was minder waar, want Heyendaal had duidelijk moeite met het brengen van de pass en met de blokverdediging. Geen problemen voor Toesj om deze set met 25-15 binnen te hengelen.

In de vierde set was de berusting bij Heyendaal duidelijk zichtbaar. Toesj had geen probleem om snel uit te lopen naar een comfortabele voorsprong die zij vervolgens niet meer weggaven. Even leek het dat Toesj de tegenstander onder de magische 10 punten kon houden, maar door verlies van concentratie werden op het eind van de set de punten te eenvoudig weggegeven. Voor de setwinst (25-13) maakte dit niets meer uit.

Aanstaande vrijdag (16-12) staat de uitwedstrijd tegen Renswoude gepland. Door het late tijdstip van 21:30 is dit op voorhand geen eenvoudige laatste wedstrijd van 2016 voor de mannen van Toesj.

Lees meer

Met z’n allen naar Orion

Afgelopen zondag zijn een aantal Toesjanen, aanhang en kinderen naar de eredivisietopper Orion-Lycurgus geweest om de fijne kneepjes van het volleybal van de echte profs af te kijken. Uiteraard met speciale aandacht voor onze trainer van H1, Joris Marcelis, die bij Orion op diagonaal speelt. Met z’n 14en zaten we al vroeg klaar om ook de warming up mee te pakken. Veel rekken en stretchen is blijkbaar de trend!

Voor beide teams was dit de eerste echte krachtmeting van het seizoen. Dit was vanaf het eerste moment te zien. Er werd nerveus begonnen, waarbij met name de servicedruk nog wel wat te wensen over liet. De regel bij Toesj dat na een foute service de volgende altijd goed moet zijn was blijkbaar bij beide teams onbekend. Toch zag je de individuele kwaliteiten van de spelers duidelijk naar voren komen. De snelheid waarmee de ballen op de grond worden geslagen is absurd. Dat de verdediging die ballen ook meermaals van de grond houdt, is misschien nog wel absurder.

Over de hele wedstrijd kwam Orion vooral door eigen fouten net iets te kort. Nadat de eerste twee sets nipt door Lycurgus werden gewonnen, begonnen beide teams in de derde set de zenuwen van zich af te slaan. Orion moest wel, en begon daardoor op midden en diagonaal goed door te komen. Bij Lycurgus werd het spel vooral steeds rustiger, waardoor het oplossingsvermogen alleen maar toenam. Even leek Orion de laatste set naar zich toe te trekken door halverwege de set enkele punten uit te lopen. Maar Lycurgus had het vermogen om de laatste punten van de set nog even net wat extra’s te geven. Al met al op papier een makkelijke 3-0 overwinning voor Lycurgus, maar genoeg aanknopingspunten voor Orion om de volgende keer wel met de overwinning naar huis te gaan.

Na de wedstrijd werd er nog een biertje gedronken op de verjaardag van Joris en de wedstrijd uiteraard volop geanalyseerd. Joris, namens Toesj nogmaals van harte gefeliciteerd!

Lees meer

Dit weekend stond voor Heren 1 (4e) de topper tegen Scylla (3e) op het programma. Met winst konden de mannen zich definitief nestelen in de top van de 1e klasse.

Toesj begon frivool aan de wedstrijd. Goede passes werden opgevolgd door zuivere set-ups, die vooral door Maarten van Heumen met militaire precisie op de grond werden geslagen. Scylla had zichtbaar moeite om het niveau van Toesj bij te benen waardoor Toesj kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong van 10-20. Het gemak waarmee Toesj stond te spelen was deze set duidelijk zichtbaar op de middenpositie. De verdediging van Scylla was dan ook de laatste 3 punten volledig kansloos op de middenaanval van Stefan Roskam. Met twee weggelegde ballen achter het blok en één aanval via het blok werd de set eenvoudig met 11-25 door Toesj gewonnen.

Even leek het er in de tweede set op dat de mannen van Toesj de sinterklaasgedachte iets teveel omarmde. Er werden genereus cadeautjes aan Scylla gegeven door onzorgvuldige passes en een inzakkende aanval. Toch wist Toesj lange tijd in punten mee te lopen met Scylla. Vooral door enkele kunstige reddingen van Roy Uijting in het achterveld (15-15). Door enkele ongelukkig vallende ballen wist Scylla aan het eind van de set opeens uit te lopen naar 23-18. Een deceptie in deze tweede set leek in de maak, maar net als vorige week toonde Toesj wederom veerkracht. Na twee kneiterharde aanvallen wisten de mannen de sfeer en het spel volledig in hun voordeel te kantelen. De achterstand werd op verrassend eenvoudige wijze ongedaan gemaakt en na twee setpoints werd de tweede set alsnog in het voordeel van Toesj beslecht (25-27).

In de derde set was het spel van Toesj weer zoals in de eerste set. Wouter Steenvoorden begon met een ijzersterke servicereeks waar Scylla geen antwoord op had (0-8). Heren 1 begon daardoor zichtbaar plezier te krijgen in de wedstrijd. Het leek er zelfs op alsof Toesj het thuisspelende team was! Buitenaanvallen werden afgewisseld met omlopen en middenaanvallen, terwijl ook driemeterballen eenvoudig werden afgemaakt. De blokverdediging van Scylla wist niet hoe ze hier op moesten anticiperen. De set werd uiteindelijk door Toesj gewonnen met 13-25. In de vierde set werd dit niveau gewoon voortgezet en liep Toesj snel uit naar een ruime voorsprong van 12-23. Aan het eind van de set kwam er wat gemakzucht in het spel van Toesj. Scylla kon daardoor vijf punten achtereen pakken, maar dit kon hun wedstrijd niet meer redden (17-25)

Met deze comfortabele overwinning pakt H1 de 2e plaats in de 1e klasse, met een mooi uitzicht op de koppositie. Volgende week speelt Toesj H1 om 15 uur thuis tegen nummer 8 Heyendaal. Het weekend wordt door het team vervolgens gezamenlijk afgesloten bij de Eredivisietopper Orion-Lycurgus waar trainer Joris Marcelis speelt.

Lees meer

Afgelopen zaterdag stond voor H1 de wedstrijd tegen Volvera H2 op het programma. Op papier een eenvoudige wedstrijd tegen een team dat dit seizoen nog maar 2 sets had gewonnen. In sporthal de Omnibus bleek echter het tegendeel. H1 begon de wedstrijd erg sterk door een lange servicereeks van Wouter Steenvoorden en liep snel uit naar 0-9. Het niveau zakte daarna abrupt in. Volvera kon op gelijke hoogte komen en rook kansen om verassend de eerste set te pakken. Na enkele spannende punten gelijk op te gaan kon Toesj door goede aanvallen van Mark Jansen en Mark Brienen toch weer uitlopen. Uiteindelijk werd de set geflatteerd gewonnen met 15-25.
In de tweede set was het wedstrijdritme van H1 opeens volledig verdwenen. Volvera wist de aanvallen goed af te maken terwijl Toesj veel moeite had met het brengen van de pass. H1 liep dan ook continu achter de feiten aan. Volvera wist een comfortabele voorsprong van 18-10 op te bouwen. Om het tij te keren besloot coach Michiel Uijting om de tactiek volledig om te gooien door van systeem te wisselen en met twee spelverdelers te gaan spelen. Dit bleek een cruciale wending in de set. Er kwam meer rust in het spel van Toesj en de aanvallers begonnen langzaam weer door te komen. Volvera bleef echter goed weerstand bieden waardoor de spanning in de set opliep. H1 kon door hard werken uiteindelijk op miraculeuze wijze terugkomen tot een gelijke stand op 24-24. Na setpoints aan beide kanten wisten de heren van Toesj uiteindelijk de set alsnog naar zich toe te trekken met 25-27. Een knap staaltje veerkracht van H1.
Na een dergelijke spannende set is het altijd de vraag hoe de spelers dit meenemen in de rest van de wedstrijd. Al snel bleek dat de mannen van Toesj het goede spel tijdens het eind van de tweede set wisten door te zetten in de derde en uiteindelijk in de vierde set. Deze werden dan ook relatief eenvoudig gewonnen met 17-25 en 14-25. Toesj pakt daarmee weer de tweede plaats achter Excelsior met 6 punten achterstand, maar 2 wedstrijden minder gespeeld.
Op 3 december speelt H1 in Wageningen de topper tegen de huidige nummer 4 Scylla.

Lees meer

Met onze Anja als coach gingen we met volle moed en plezier de 1e set in.
De set begon Toesj matig.
We zijn net als n Diesel: moeten langzaam op gang komen! 😉
Toch wist D2 de voorsprong te behouden en winnen we met 25-20.
De tegenpartij vond t tempo redelijk hoog liggen maar wij draaiden nog niet eens op volle toeren, dus dat beloofde wat!
2e set gingen we goed van start. Dmv een goede service reeks van Petra stonden we al vrij snel voor met 4-0. Verdediging zat goed en er werd goed gecommuniceerd.
Deze set pakten we met 25-21
3e set verliep vlotjes. Er werd door Anja 2 wissels ingebracht en ook dat verliep allemaal goed. Service druk, goede verdediging en de hoeken en putje bij tegenpartij werden goed benut!
Ook deze set winnen we met 25-15
Laatste set werd nog ff spannend. Hoewel we toch een aardige voorsprong hadden kwam Agilitas toch nog gevaarlijk dichtbij.
Het werd onrustig in het veld en de passes verliep niet goed. Dmv doorzettingsvermogen, strijdlustigheid en vertrouwen pakten we ook deze laatste set met 25-21!
Met als resultaat voor nu: gedeeld 1e plaats in de poule 😀👏👏👏

Lees meer

5 wedstrijden ongeslagen!

Donderdagavond heeft H1 met 3-2 gewonnen van Evoba.

Omdat Stefan nog altijd op vakantie is moesten we de hulp inschakelen van Joris te Dorsthorst. Vorig jaar heeft hij natuurlijk al bij ons gespeeld, maar is als student naar Eindhoven vertrokken om daar te gaan ballen bij Hajraa. Maarten van Heumen werd op de positie gezet van Stefan, waardoor Joris gewoon op zijn eigen plek kon spelen als buiten.

De eerste set begonnen wij erg sterk. We hadden een goede servicedruk waardoor zij de pass niet onder controle kregen. Weinig rally’s, maar de rally’s die er waren hebben wij zonder problemen af kunnen maken. Het bekende euvel in Ederveen, de lage zaal, heeft ons geen parten gespeeld in deze wedstrijd. Sterker nog, de thuisspelende ploeg had nog meer moeite met de plafondhoogte dan wijzelf. De set is geëindigd in 9-25. Langzamerhand werd de bank steeds voller dankzij het 3-tallig publiek dat ons kwam aanmoedigen. In de tweede set kreeg Evoba dankzij de diagonaal iets meer grip op de wedstrijd. De pass werd langzamerhand beter, maar nog steeds overheerste onze servicedruk waardoor we de set konden afmaken met 14-25. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Toch veranderde iets in onze mindset. De derde set begonnen we met een voorsprong, maar de tegenstander kreeg de pass steeds meer onder controle. Dit resulteerde in meer rally’s en een sterkere aanval bij de tegenstander. In de rally’s kwamen wij niet goed uit de verf, zowel blokkerend als passend. Hierdoor kreeg Evoba al snel de voorsprong. Elke keer wanneer je dan gelijk stond, liep Evoba weer uit. Hoe dichter bij de 25, des te angstiger wij gingen spelen. Uiteindelijk verloren we de set met 25-21. Er moest iets veranderen.. maar ook de vierde set begonnen we vrij angstig. Doordat zij meer vertrouwen kregen begon bij ons zowel de pass als de aanval te wankelen. De pass kwam niet altijd bij de spelverdeler en in de aanval zat zo nu en dan te weinig overtuiging. Ook deze set verloren we met 25-21. Onze eerste 5e set van het seizoen en ook de eerste wedstrijd waarin we onder druk kwamen te staan. Alle laatste energie werd bij elkaar geraapt, de knoppen in ons hoofd werden omgedraaid en met vol goede moed zijn we het veld in gestapt. We begonnen sterk, we kregen steeds meer vertrouwen en dat zorgde voor een voorsprong van 4 punten. Met 4-8 zijn we van helft gewisseld. We mochten dit niet meer weggeven, en dat deden we ook niet. De vijfde set eindigde in 11-15. Teleurstelling alom, en jammer van de twee weggegeven punten, maar de kippetjes en de gezelligheid na de wedstrijd maakte vrijwel alles goed. Ook na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen, mede dankzij Joris! Op naar de volgende.

Lees meer

Beste vrienden van het volleybal,

Passie voor het volleybal zal bij mij wel eens aangeboren kunnen zijn.
En passie voor het zitvolleybal (paravolley) heeft mij gegrepen, toen ik daar in 2004 mee in aanraking kwam.

De tijd heeft sindsdien niet stilgestaan. Na jaren bondscoach te zijn geweest van de Nederlandse heren zitvolleybal, heb ik mijn activiteiten verlegd naar het ontwikkelingsland Rwanda (Afrika).
Op vrijwillige en onbetaalde basis, train ik de nationale teams van Rwanda voor enkele weken per jaar. Met die geringe inspanning hebben de mannen van Rwanda zich weten te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Londen (2012).
En afgelopen jaar hebben de dames van Rwanda deelgenomen aan de Paralympische Spelen in RIO.

Een verdienstelijke en unieke prestatie.

Het oefenkamp van de Rwandese dames in Nederland (begin juli 2016) is in de media niet onbelicht gebleven. En ook tijdens de Paralympische Spelen kreeg het team de nodige aandacht in kranten en op de Nederlandse televisie.

Het verhaal zet zich nu voort in het boek “Onbeperkt; De wereld aan mijn voeten.”

Het boek verhaalt over al mijn ervaringen en anekdotes van de afgelopen jaren. Het gaat vooral over het beste uit jezelf halen in een vrijwel kansloze omgeving. Het gaat meer over ‘overwinnen’ dan over ‘winnen’.
Het gaat over teamontwikkeling, een sportorganisatie neerzetten, diplomatiek handelen en management pur sang. Maar vooral over de weg van 13 meiden.

Het boek is te bestellen via de webshop van Stichting GVMedia
Bij voorinschrijving is het boek met een korting van 20% te bestellen.
Van de normale prijs van €24,95 voor de aanbiedingsprijs van €19,95
Gebruik de volgende kortingscode om deze korting te ontvangen: GEJJW2392H.

Klik hier voor een preview van het boek

Om het zitvolleybal in Nederland bij iedereen bekend te maken en om het paravolley in ontwikkelingslanden in Afrika te ondersteunen, verzoek ik jullie om dit boek zoveel mogelijk bij jullie leden onder de aandacht te brengen. Het boek is een aanrader en zal het zeker goed doen als relatie of kerstgeschenk.
Wil je meer weten van het Paravolley of het boek, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ikverzorg clinic’s, demonstraties en/of lezingen.

Ik ben jullie bij voorbaat dankbaar.

Met vriendelijke groeten,

Peter Karreman                                                                                                                 Stichting Uitgeverij GVMedia
Bondscoach Zitvolleybal Rwanda                                                                                   Rijksstraatweg 27 | 1969 LB Heemskerk
Telefoon    06 – 215 00 352                                                                                              0251 207420
Facebook  https://www.facebook.com/PeterKarremanCoach                                  www.gvmedia.nl

Lees meer

Hallo Toesj,

De inschrijving voor het komende ARMA Herfst Volleybal Toernooi is inmiddels gestart en we zoeken nog 4 teams die aan ons toernooi willen meedoen.
Dit jaar zal dit toernooi gehouden worden op zondag 13 november 2016 van 10.00 – 17.00 uur in Sporthal De Dumpel in Velp.
Als je hierover nog vragen hebt, neem dan gerust even contact met mij op.

Met sportieve groet,
Onno Rodink

Mobiel Onno: 06 – 207 39 336
E-mail: svarmavolleybal@outlook.com

Klik hier voor meer informatie

Lees meer

Na een goede seizoensstart met twee overwinningen stond H1 vandaag tegenover Pegasus H5. De eerste topper van het seizoen aangezien ook Pegasus H5 nog maar twee sets had verloren.
Door afwezigheid van Mark Brienen werd gestart in een 4-2 systeem met spelverdeler Ivo Brouwers op buiten. Toesj H1 begon daardoor erg zenuwachtig en stond snel 0-4 achter. Langzaam kwam Toesj H1 in de wedstrijd. Beide teams liepen gelijk op richting de 20 punten. Door een paar rake klappen van Mark Jansen werd uiteindelijk de set in het voordeel van Toesj H1 beslist (25-21).
Ook de tweede set ging lange tijd gelijk op. Op midden kwam Pegasus H5 een aantal keer mooi door, maar Roy Uijting had de verdediging goed onder controle. Ook deze set werd met 25-21 in het voordeel van Toesj H1 afgerond. Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging Toesj H1 de altijd lastige derde set in. Spannend werd deze set alleen geen moment. Spelverdelers Wouter Steenvoorden en Ivo Brouwers konden de set-ups goed wegleggen op midden en buiten, waar Stefan Roskam, Maarten van Huemen en Ference Verstappen gretig gebruik van maakten. De set werd uiteindelijk eenvoudig met 25-15 gewonnen. Eind van de set kon Job Aarns nog zijn debuut maken voor H1.
In de vierde set was het verzet van Pegasus H5 wel gestaakt. Door onder andere een zeer sterke servicereeks van Ference Verstappen liep Toesj H1 snel uit naar een comfortabele voorsprong van 23-8. Memorabel was het killerblock van de 17-jarige Floris de Bruijn op midden. Door wat kleine fouten van Toesj H1 kwam Pegasus H5 nog iets dichterbij, maar het gat was te groot om nog te overbruggen. Toesj H1 won de vierde set en daarmee was de 4-0 overwinning een feit.

Lees meer

Beste Volleyballers,

In de bijlage tref je het inschrijfformulier aan voor het ARMA Herfst Volleybal Toernooi dat op
zondag 13 november a.s. in Sporthal De Dumpel in Velp (Gld.) gehouden wordt.
We zouden het erg leuk vinden als je met een team kunt deelnemen.
Je kunt je inschrijven in de wedstrijd- of recreatieklasse.
Als je meer informatie wil, neem dan even contact met me op.
Ik hoop dat het je lukt om een volleybalteam bij elkaar te krijgen!

Met sportieve groet,

Namens S.V. ARMA Volleybal,
Onno Rodink

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Lees meer

Hallo Toesj

JUMBO-actie: kies TOESJ en steun onze jeugd!

Teun van Blijderveen zit inmiddels 25 jaar in het vak en dat viert JUMBO mede met ons. Viade actie “Sparen voor je sportvereniging” verdelen zij maar liefst € 12.500 onder de verschillende verenigingen in Heteren. Wil je TOESJ helpen een mooi deel van dit bedrag veilig te stellen? Lees dan snel verder!

Van woensdag 5 oktober tot en met dinsdag 22 november 2016 krijg je bij elke € 10,- aan boodschappen bij Jumbo Teun van Blijderveen, in Heteren en in Zetten, een waardebon met daarop een unieke streepjescode. Deze bon is 1 punt waard en via de scanzuil in de winkel eenmalig te doneren aan een vereniging naar keuze.

Wij zouden het geweldig vinden als jullie onze club steunen!

Hoe meer punten, hoe hoger het geldbedrag voor onze club! Het bedrag dat wij met deze actie ophalen zal o.a. ten goede komen aan onze jeugd.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Lees meer

Een uitgebreid team met nieuwe jonge spelers (Wouter/Mark B) begon het seizoen afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Lienden. Begeleid door een staf van 4 man (1 scheids en 3 tellers) begon de wedstrijd iets verlaat vanwege de lange 3-2 pot die D1 ervoor gewonnen had.
De 1e set startte voortvarend met veel druk op de tegenstander, mooie aanvallen werden afgewisseld met goede geplaatste ballen, de spelverdeler van Lienden had moeite om het dicht te lopen. Een maar mooie combinaties maar ook nog wat afstemmingsfoutjes met Wouter, de nieuwe spelverdeler, konden makkelijk gepermitteerd worden. De set was snel binnen met 25-14.
Die flow was helemaal verdwenen in het begin van de 2e set. Lienden begon enthousiast en sterk, terwijl Toesj even de kop liet hangen. Door hard werken, veel druk vanaf de buitenkant met de nieuwe kracht Mark B en een attente Stefan op mid werd teruggevochten en ook de 2e set bleef thuis met 25-18.
Beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd in de 2e set waar het in het begin wat afwachtend en niet al te mooi volleybal opleverde. Mooie aanvallen van Ference, Maarten en daarna Mark J werden opgevolgd door een mooie serve serie van Mark J. Daarna golfde het spel op en neer met eerst Toesj dat uitliep tot 11-4 en vervolgens Lienden dat weer terugkwam tot 12-8. Na een twijfelpuntje van de verder perfect fluitende Henk en een preek van de coach van Lienden werd het even ‘heet’ waarna Lienden in een time-out vluchtte. Uiteindelijk pakte de thuisploeg toch nog overtuigend de winst met 25-18.
De vierde set moest het bonuspunt gaan betekenen voor de heren van Toesj. Heel mooie aanvallen werden afgewisseld met wat foutjes maar de spirit bij Lienden (uitgezonderd de fanatieke en sportieve coach – met dank voor de hilarische uitspaaken) was op en ook de laatste set werd eenvoudig binnengehaald met 25-15, een verdiende 4-0 overwinning.

Lees meer

Wat een mooie start van dit seizoen voor de mini’s.
John en Annemiek hebben er voor gezorgd dat de mini’s voortaan met mooie nieuwe volleyballen kunnen trainen.
John en Annemiek van Grand Café-Zalen De Bongerd hebben 6 mini ballen gesponsord en daar is Toesj natuurlijk heel blij mee.
Namens de mini’s hartelijk dank en wat mooi dat jullie dit toch maar weer even doen!

Lees meer

Instructie Ballenkar

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en we starten dit jaar met een aantal nieuwe materialen. Om zo lang mogelijke gebruik te kunnen maken van deze nieuwe spullen, is het belangrijk dat we er zorgvuldig mee om gaan. Hierom het verzoek om altijd netjes de spullen op te ruimen als je de laatste bent die het gebruikt. Bovenaan dit bericht vind je een instructie video voor het correct invouwen van de ballenkar.
Alvast bedankt names het materiaalbeheer!

 

Lees meer

Wie zijn deze jongens?

Gespot tijdens de eerste training van H3. Heel bijzonder twee oud leden weer actief bij Toesj. Ze werden verwelkomd met een stevig conditie circuit, opgesteld door de trainer Edwin.
John en Sebas van harte welkom terug we hopen jullie vaker te zien!

Lees meer

Joris nu 30 jaar die als jeugd speler bij Toesj is gestart met zijn volleybal carrière gaat H1 komend seizoen trainen. 
Toesj is zeer verheugd met Joris als de nieuwe trainer. Joris de 2.11 m. lange diagonaal speler van eredivisionist Orion speelt zelf momenteel op het hoogste niveau in Nederland. Joris gaat al zijn volleybal ervaring inzetten om komend seizoen Toesj H 1 op een hoger niveau te brengen. Ervaring heeft Joris genoeg al jaren zelf spelende op hoogste niveau in België en Nederland. Als je Joris vraagt naar zijn motivatie krijg je een antwoord waar je als vereniging heel blij van wordt. Joris heeft een prachtig tijd gehad bij Toesj en wilt hiervoor graag iets terug doen. Wat is er dan mooier dan samen met het hoogste heren team van Toesj een mooi volleybal jaar op te bouwen. De Heren trainen op donderdag avond in de sporthal in Heteren en spelen de thuis wedstrijden om 17.00 ook in deze hal.

Lees meer

Jeugdkamp Toesj 2016

Moe maar voldaan kijken we terug op een geslaagd volleybal jeugdkamp. Natuurlijk hebben we veel geluk gehad met het weer waardoor alle activiteiten door konden gaan, gelukkig maar! Wij hadden er geen één willen missen.
Vrijdagavond startte het programma voor de jeugd. Nadat wij donderdag een spooktocht hadden uitgezet, kon o.a. heren 1 hun gang gaan… Zij hadden allerlei spannende dingen voorbereid tijdens de tocht. Echte griezels zaten er in het bos, de kids op te wachten. En reken maar dat het pikdonker is in het bos!
De kids werden verdeeld over drie groepjes. Ieder groepje vervolgende hun weg door het donkere bos, in afwachting van de schrik aanjagende griezels. Tijdens de tocht hadden de kids ook een opdracht. Alle griezels in het bos hadden een raadsel die de kids op moesten lossen. Wanneer zij het juiste antwoord wisten te geven, kregen zij een letter. Uiteindelijk vormden deze letters een woord. Het is alle groepjes, ondanks de spanning, gelukt de oplossing van dit raadsel te achterhalen.
Na een zéér korte nacht, kwamen de mini’s bepakt en bezakt aan bij de Boersberg in Doorwerth. Nadat zij eenmaal hun bedje geïnstalleerd hadden, kregen alle kinderen een geheime boodschap; zij werden die middag verwacht om deel te nemen aan geen geheime missie.
Maar eerst was het tijd voor de ‘Toesj spelen’ een aantal dames uit dames 1, hadden een programma voorbereid. Verschillende spelletjes stonden op het programma. Omdat het zo heet was, werd deze ochtend afgesloten met een buikschuif baan. Geweldig!! Een beetje verkoeling met spanning en plezier! Ondertussen aan ons de taak de geheime missie tocht uit te zetten die vanmiddag op het programma stond. ‘Pff best wel pittig hoor, die bospaden en die moeilijke steegjes door het dorp’. Met 28 graden op de thermometer viel dat niet mee.

Om 14:00 startte de missie, de kids kregen per groepje een geheime envelop met allerlei puzzels en raadsels die zij gedurende de toch op dienden te lossen. Voordat zij van start gingen, kregen zij eerst een filmpje te zien van de geheim agent en de spionnen die al aan de missie werkten. Vervolgens gingen zij op pad en liepen een tocht van ruim 5 kilometer. Gedurende de tocht zochten zij naar envelopjes die de kids hielp het raadsel op te lossen en de geheime missie te laten slagen. Wanneer zij extra informatie nodig hadden, konden zij contact opnemen met de geheim agent. Deze geheim agent nam ook contact op met de kids wanneer ‘de bende’ de kids op het spoor was en de geheime missie dreigde te mislukken. Gelukkig wisten twee van de drie groepen het mysterie op te lossen en waren zij de bende te slim af.
Eenmaal terug aangekomen bij de Boersberg, stond het eten al op tafel. Voordat wij het eten ophadden, hadden de kids de buikschuifbaan weer opgebouwd en kon het buikschuiffestijn wederom van start gaan. Dit hadden ze ook wel verdiend na een lange zware missie.
Die avond stond de bonte avond op het programma. Er waren drie acts voorbereid. Superleuk om te zien welke dansjes er opgevoerd werden en dat er een tof spel georganiseerd was door de meiden uit meiden C.

Na de bonte avond was er nog even tijd voor een kampvuur om de avond af te sluiten. Na een iets minder korte nacht, was het kamp helaas alweer op zijn einde gelopen. Alles werd opgeruimd en een aantal kinderen werd opgehaald. Voor de kinderen die achter bleven, was het kamp nog niet helemaal afgelopen. Er stond nog een oefeninterland tussen Nederland en Duitsland op het programma. Met een aantal auto’s zijn wij naar Doetinchem gereden waar de wedstrijd gespeeld werd. Het was een spannende pot en het liep behoorlijk gelijk op tussen beide landen. Met vermoeide koppies hebben de kids Nederland en Duitsland gelijk spel zien spelen!

Alle kids; bedankt voor het leuke, gezellig en spannende kamp!
Tevens bedanken wij graag alle mensen die geholpen hebben dit kamp te realiseren. Het was wederom een succes!

Liefs Floor en Tessa
Jeugdcommissie Toesj

Lees meer

WISWA Grastoernooi

Op 4 juni organiseert WaHo een grasvolleybaltoernooi. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om te volleyballen. Iedereen mag mee doen, met of zonder ervaring, dus vraag rond aan je vrienden, familie, kennissen, oftewel iedereen die zin heeft om een balletje te slaan en om een gezellige dag te beleven. Het toernooi duurt van 10:00 – 17:00 en vindt plaats naast de sporthal de Bongerd in Wageningen. De inschrijvingskosten zijn €16 per team en de teams mogen bestaan uit drie of vier mensen. Het is mogelijk om na het toernooi te blijven eten, de kosten hiervoor zijn €7,50 per persoon. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.wiswa.nl.

Dit jaar helaas organiseren wij niets voor de jeugd.

Wij hopen jullie te zien op ons toernooi 🙂

 

Met vriendelijke groet,

Chenda Leng (WISWA commissie)

Lees meer

Dit jaar zal het jeugdkamp wederom plaatsvinden op de Boersberg in Doorwerth. Het kamp is van 3 t/m 5 juni. Voor de C t/m de A begint het kamp vrijdagavond 3 juni. De mini’s sluiten zaterdag 4 juni aan voor allemaal leuke activiteiten en natuurlijk ook veel volleybal!
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op de met de Jeugdcommissie van Toesj

Lees meer

Dit jaar wordt op de laatste thuisspeeldag van Toesj een eind-van-het-seizoen borrel. De borrel is op 16 april van 17:00 tot 20:00 in de bongerd, zodat het mooi aansluit op de thuiswedstrijden van de teams. De borrel is voor alle senioren teams en voor Meisjes A.

Beperkt consumptie is beschikbaar en aanhang is op eigen kosten welkom.  

Lees meer

Beste Toesj-volleybal liefhebbers,

Ik zit in de organisatie van een buitenvolleybaltoernooi dat we vanuit Gemini dit jaar voor de 2e keer op rij organiseren op gras. Je speelt 4 tegen 4.
er is de hele dag muziek en een bar waar van alles te koop is voor de inwendige mens. Voor de kinderen wordt er ook van alles georganiseerd en je kan na afloop ook een hapje eten met je team.

Vorig jaar was het reuze gezellig, mede dankzij het mooie weer. Dit jaar komen er een aantal velden bij waardoor meer teams zich ook kunnen inschrijven.
Heb je zin om aan het einde van het seizoen en net voor de vakanties beginnen een potje te volleyballen, jullie zijn meer dan welkom.

Op de toernooi website http://www.gggt.nl/ vind je alle informatie. Vanaf 1 april kan je jezelf en je team inschrijven.
Er is ook een evenementen pagina geopend op https://www.facebook.com/events/572405852927357/

Wie weet tot zaterdag 25 juni.

Gr.
Raoul Aagten

Lees meer

Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Oost Betuwe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Oost Betuwe stelt hiervoor €75.000,- beschikbaar! Ook wij doen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Stemmen
Particuliere klanten van Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart 2015 lid zijn, mogen stemmen. Van maandag 16 maart tot en met maandag 30 maart mogen zij vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van €75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Volleybalvereniging Toesj ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden
Het is voor ons belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan Toesj tijdens de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Oost Betuwe.

Kijk voor meer info op www.rabobank.nl/oostbetuwe.

Dank voor jouw steun!

Lees meer

 2Op vrijdag 22 januari hebben twee enthousiaste leden van volleybalvereniging Toesj een volleybaltraining verzorgd voor 150 leerlingen van basisschool ‘De Haafakkers’ in Heteren. Alle kinderen van groep drie tot groep acht hebben deelgenomen aan deze les. In combinatie met de vakdocenten hebben de leerlingen kennis kunnen maken met de volleybalsport. Met verschillende oefeningen hebben ze de basistechnieken van het volleybal kunnen oefenen. Aan het eind van de les werd nog gevolleybald tegen de leraren onder aanmoediging van de klassen. Kortom een geslaagde dag waarbij we veel kinderen enthousiast kunnen maken voor volleybal. Wil je ook proberen of je volleybal een leuke sport vindt? Wij bieden voor alle kinderen proeflessen aan om kennis te maken met de sport. Mail naar info@toesj.nl en vraag naar de mogelijkheden.

 

Lees meer

Meisjes A van Toesj heeft het hele seizoen al problemen om een volledig team bij elkaar te krijgen. Na de laatste twee wedstrijden van de eerste seizoenshelft met z’n vijven te hebben gespeeld, moeten ze er aan het begin van de tweede helft weer aan geloven. Ze zijn echter vastbesloten om deze minderheid te compenseren door zich als team van hun beste kant te laten zien!
De eerste set begint moeizaam, maar de meiden van Toesj weten toch de winst te pakken. De tweede set begint helaas nog moeizamer dan de eerste en op een stand van 1-7 moest een time-out de redding brengen. En wat een time-out is het gebleken, de set wordt gewonnen met 25-11! De derde set werd na wederom een stroef begin ook binnengesleept.
De meiden van Toesj waren nu blijkbaar pas echt warmgedraaid, want ze komen met een geweldige serie van Sam op een 15-0 voorsprong! “Het begint wel saai te worden zo!” klaagt Rianne. Dit duurde echter niet lang, de tegenstander wist zich te herpakken en liep toch weer 6 punten in. De belofte van een taart als ze de tegenstander nog onder de 10 punten wisten te houden bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor onze meiden om er een eind aan te maken.
Jullie hebben de taart verdiend meiden!

Lees meer

De tweede helft van het seizoen is voor dames 1 goed begonnen. De dames wisten 8 punten te pakken uit twee wedstrijden. De eerste wedstrijd in januari was uit tegen Arvevo en werd met 0-4 gewonnen door Toesj. In de vierde set kwam Arvevo niet verder dan 4 punten en werd door Toesj gewonnen met 4-25.
Afgelopen zaterdag kwam Tweevv uit Ede op bezoek in de Bongerd. De eerste twee sets waren voor Toesj. In de derde en vierde set kregen de dames het lastiger en Tweevv werd sterker. Hierdoor zijn beide sets verloren. In de vijfde set stond Toesj met 3-8 achter. Met doorzettingsvermogen en vechtlust werd het verschil goedgemaakt en de uiteindelijke setstand 17-15. Toesj kan drie zeer verdiende punten bijschrijven!

Lees meer

Ja hoor, het is ze gelukt! Volleybalteam jongens c van Toesj is winterkampioen geworden
Afgelopen jaar is het team van start gegaan in de eerste klasse van niveau c. Het team is een mix team met jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Met een aantal nieuwe speelsters, zijn zij het seizoen sterk gestart. De eerste wedstrijden van het seizoen werden dan ook met gemak gewonnen. Gedurende het seizoen, werd het wat moeilijker. De wedstrijden werden goed gestart maar in de derde set kwam er altijd een dipje over het net heen waaien. Gelukkig kon het team zich in de vierde set herpakken waardoor de wedstrijden toch gewonnen werden. En maar goed ook, want er waren meer teams in de strijd naar het kampioenschap. Het team is afgelopen jaar erg gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een sterk samenspelend team. Met een totaal aantal punten van 45 uit 11 wedstrijden, en maar 1 verloren wedstrijd, mag het team erg trots zijn op zichzelf en op elkaar!
Na de kerstvakantie is het team van start gegaan in niveau B. Daarnaast heeft het team een aantal nieuwe spelers verwelkomt. Op 23 januari zal de eerste thuiswedstrijd en tevens de eerste wedstrijd in niveau B worden gespeeld. Met enige gezonde spanning, traint de jeugd iedere donderdagavond naar een hoger niveau!
Vanaf september is dit gezellige team opzoek naar een nieuwe trainer. Heb jij ervaring met het geven van volleybaltraining aan jeugd (12-15 jaar) en lijkt je dit leuk om te doen? Neem dan contact op met jeugdcommissietoesj@gmail.com

Lees meer

Het Oud & Nieuw Toernooi van Toesj was dit jaar weer een groot succes! Er was een grote opkomst en zelfs oud-Toesjlid Joris Marcelis, die momenteel eredivisie speelt, kwam lekker meeballen!
Dankzij Frans Deeders Fotografie zijn de foto’s nu in onze Galerij te bekijken.

Lees meer

Wat een mooi gebaar weer, firma’s die de teamsport een warm hart toedragen. De Firma Burghouts uit Nijmegen en de Firma Burgers Van de Wal uit Doetinchem hebben ervoor gezorgd dat de middelen van Toesj weer optimaal zijn voor het seizoen 2015-2016. De bedrijven hebben Heren 2 en Heren 3 kregen ieder 6 MVA 200 Mikasa professionele volleyballen gesponsord.

Beiden teams bedanken deze sponsors via dit bericht, er zijn al wedstrijden mee gewonnen!

burghoutsn_32

Lees meer

Vandaag heeft Toesj MA nipt 2-3 verloren. Door afmeldingen waren ze maar met z’n zessen, maar toch maakte ze er het beste van en gaan ze de eerste sethelft gelijk op met de tegenstander. Maar wanneer Sara door haar enkel gaat, moeten ze met vijf spelers doorgaan. De chaos die hierdoor ontstaat zorgde er uiteindelijk voor dat het team deze set moest laten liggen. De tweede set was Sara weer hersteld en dat was te merken! Na enkele spannende en mooie rallies gaat deze set naar Toesj. De derde set wordt dan ook met volle moed gestart en lijkt een herhaling van de tweede set te worden. Helaas slaat het noodlot toe en gaat Sara opnieuw door haar, al verzwakte, enkel. Zo staan ze wederom met z’n vijven in het veld. Net als in de eerste set is de terugkomst van Sara in de loop van de set niet meer voldoende om het tij te doen keren en deze set gaat naar de tegenstander. De vierde set blijft iedereen redelijk heel, wat Toesj de setwinst oplevert. In de vijfde set blijft het spannend, geen enkel team weet ruime voorsprong te krijgen en uiteindelijk komt Toesj op een 15-14 matchpoint te staan. Jammer genoeg wordt de spanning te hoog en gaat de service het net in. Ook het tweede en derde matchpoint van Toesj eindigt op deze manier. Uiteindelijk weet de tegenstander de laatste set en daarmee de wedstrijd binnen te slepen met een stand van 17-19. De meiden hebben alles gegeven en een zeer mooie wedstrijd gespeeld! De volgende keer blijven we allemaal heel en houden we de punten in eigen zak!

Lees meer

Het derde heren team van Toesj heeft vandaag 3 setjes binnen weten te slepen. Het feit dat de tegenstander meerdere plaatsen boven ze staat verhoogt de vreugde. De spelverdelers van Toesj moesten van ver komen voor deze wedstrijd. Sander, die van H2 werd geleend, kwam vrijdag ochtend terug vanuit Israël. Heren 3 hun eigen spelverdeler, Petri, maakt het nog bonter en kwam pas de avond voor de wedstrijd thuis vanuit Vietnam. Het importeren van hun spelverdelers deed het team goed, aangezien ze de eerste drie sets met gemak weten binnen te slepen. In de vierde set ontstaat er een dipje waardoor er een 11-24 achterstand ontstaat. Ondanks het matchpoint van de tegenstander weet het team nog terug te vechten tot 18-24. Bij deze stand kwam dan toch uiteindelijk de bal op de grond in het veld van onze mannen. “Ik heb nog nooit zo lekker een laatste set verloren”, aldus Edwin terwijl hij lachend van het veld loopt

Lees meer

Een groot probleem dat trainers vaak binnen uw vereniging hebben, is het
bedenken van interessante oefeningen en dynamische trainingen voor hun
team. Daarvoor hebben een aantal volleybalfanaten een oplossing bedacht:
www.volleybalxl.nl

VolleybalXL is dé online portal voor alle volleybaltrainers. Hier vindt
u interessante, dynamische, leuke volleybaloefeningen op beeld, uitleg
van volleybaltermen en blogs van volleybalexperts. Kortom, volleybalXL
is de plek waar volleybalkennis op één plek wordt ondergebracht. Op deze
manier wordt het voor trainers eenvoudiger om trainingen op te bouwen én
houden we het trainerschap leuk en uitdagend. Niet geheel onbelangrijk;
de spelers zullen de verfrissende oefeningen gaaf vinden en uit eigen
ervaring weten we wat dat kan doen met de toename van het ledenaantal.

Door: VolleybalXL

Lees meer

Jongens C heeft vandaag weer met 4-0 gewonnen. Ze speelden vandaag in Bemmel. De tweede set was erg spannend maar gelukkig hebben zij deze set toch binnen weten te slepen. De andere sets waren een makkie voor Toesj. Goed gedaan jongens en meiden! Volgende keer nog jullie puntjes vieren met een sterke yel toch?!

Lees meer

Heren 1 heeft maandag avond zijn derde competitiewedstrijd weten te winnen van Gemini H3 met 2-3! In een erg spannende wedstrijd werd moeizaam gestart door Toesj. Maar vervolgens werd er ook enorm goed teruggekomen en gevochten voor de punten in een enorm spannende 4de ( 25-27) en 5de set (14-16).

Lees meer

In voorbereiding van het nieuwe seizoen, besloot de trainer van Toesj H3 om een bezoekje te brengen a21MZ6l6LMaLan fysiotherapie en manuele therapie praktijk Wijnhoven- Gierman te Valburg en Herveld. De trainer van H3 had hier zelf al meerdere goede ervaringen gehad. Edwin Gierman deelde zijn kennis over de meest voorkomende blessures bij het volleybal, hoe deze te voorkomen en te behandelen zijn. Daarnaast heeft het team kennis gemaakt met oefeningen door middel van een Dynaband, een elastiek waar oefeningen mee gedaan kan worden om o.a. de schouders te trainen.
Het team was zo enthousiast dat het team deze oefeningen graag voor iedere training wilden doen. Edwin Gierman en Harry van Wijnhoven besloten daarom om het team een rol Dynaband te sponsoren.
Edwin en Harry hopen dat Heren 3 d.m.v. deze oefeningen een succesvol, maar vooral blessure vrij seizoen tegemoet gaat.
Afgelopen zaterdag heeft heren 3 de eerste 2 punten binnen gehaald in een spannende 5-setter!

AoMu5iEj55BLi8YnQa6slMIWrPj_MtAvRex8NMeIrVx0
(Ieder heeft bij deze oefeningen zijn eigen niveau van inleving.)

Lees meer

Toesj H1 heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen met 3-2 van TiVoc H2. Ze begonnen, ondanks de veranderingen die er zijn doorgevoerd in het team, geweldig. Zowel verdedigend als aanvallend waren ze sterk. Ference heeft zijn debuut gemaakt als spelverdeler en heeft dat goed gedaan! De aller eerste set van het seizoen was nog even wennen. De tweede set hebben ze zichzelf goed teruggepakt. In de derde set hebben ze hun spel goed doorgezet. Vaak is de derde set de meest lastige set om te winnen. Heren 1 heeft het tegendeel bewezen. Ondanks de grote voorsprong in de vierde set wisten ze van de wedstrijd helaas alsnog een 5 setter te maken. Met een spannende 18-16 in de laatste set kunnen ze met een goed gevoel het seizoen in. ‘Jullie hebben hard gewerkt voor elkaar’, aldus de coach. En zo hoort het ook.
Ook Toesj Dames 1 heeft de nodige veranderingen doorgevoerd. Een mix van ervaring en jeugdspelers en een nieuwe trainer is even wennen. In Ede gingen ze voortvarend van start. De dames pakte vrij eenvoudig de eerste en tweede set. Helaas werd Tweevv sterker in de derde en vierde set en wist beide sets te winnen. Ook het punt in de vijfde set ging net aan de neus van Toesj voorbij waardoor de wedstrijd met 3-2 werd verloren.

Lees meer

Vandaag speelden jongens c van volleybalvereniging Toesj de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Gelukkig vrij dicht bij huis, in Lienden.
Vandaag speelden jongens c van Toesj de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Gelukkig vrij dicht bij huis, in Lienden. Een mooie kans voor Femke en Carly, zij gaan normaal gesproken niet mee naar een wedstrijd omdat zij alleen trainend lid zijn. Maar deze keer lieten zij van zich horen aan de kant. De dames hebben hun team goed aangemoedigd. En met succes.
Met een compleet team, werd de wedstrijd sterk gestart. Demi begon met de opslag. Een scherpe opslag achter in het veld. Ze maakte direct de eerste punten. In de eerste set had jongens c van Toesj weinig tegenstand van Lienden. De één na de andere punt werd gemaakt. Er werd netjes in drieën gespeeld door Toesj en dat scoorde direct! De drie lange meiden; Sanne, Saar en Marit zijn erg gevaarlijk aan het net en zetten een sterk blok. Marijn en Douwe verdedigende achterin. Ballen die net langs het blok vielen, hielden Marijn en Douwe van de grond. Een eitje voor de heren. De eerste set werd met gemak gewonnen.
In de tweede set verzorgde Tristan mooie set-upjes en ging hij voor iedere bal. Wat een snelheid heeft die jongen. Marit kon wel wat met die set-upjes. De smashes van Marit vlogen bij Lienden om de oren. Deze wedstrijd nam Marit elk risico en joeg zelfs een mooie drie meter aanval over het net. Een aantal keer werd de aanval van Lienden afgeblokt door Saar en wederom liep Toesj uit. Lienden kon hen niet meer inhalen. Britt startte de wedstrijd in de tweede set. Ze liet in de loop van de wedstrijd duidelijk zien wat ze in huis heeft. Want als Britt aanvalt, maakt ze een punt! Zo werd ook de tweede set voor Toesj.
Met al twee punten binnen, werd ook het derde punt binnen gehaald. Marijn en Sanne slaan beide perfect bovenhands op. En dat scoort! Helaas kreeg Toesj het in de vierde set moeilijk. De vermoeidheid sloeg toe. Gedurende de set, liep het gelijk op tussen Lienden en Toesj. Helaas won de vermoeidheid het van de concentratie waardoor Lienden de laatste set pikte. Maar met twee gewonnen wedstrijden, mag jongens C erg trots zijn op hun resultaat in de eerste klasse! Volgende week speelt jongens c om 11:00 uur in Heteren tegen Tiel.

Lees meer

Zaterdag 19 september was het zover; jongens c van volleybalvereniging Toesj speelde hun eerste wedstrijd van het seizoen. Met een nieuwe team samenstelling zijn zij dit seizoen van start gegaan in de eerste klasse. Het team is een mix team van jongens en meiden van 12 tot en met 14 jaar uit Heteren en Driel. De wedstrijd tegen jongens c van TweeVV werd sterk begonnen. De eerste set haalde Toesj met gemak binnen. Niet gek met de snoeiharde bovenhandse service van Marijn, en de harde smashes van Demi en Saar.
Tristan speelt dit jaar voor het eerst in niveau C. En wat een topper is dat, met zijn 12 jaar is Tristan de jongste van het team. Tristan ging voor de bal en bracht een aantal mooie paasjes naar mid-voor. De tweede set werd dan ook met gemak gescoord door Toesj.
De derde set was even lastig voor Toesj. Er werd een aantal fouten gemaakt door Toesj waardoor TweeVV inliep. Gelukkig haalde invalster Laura een aantal ballen van de grond en kon Toesj zich snel herpakken. Zo sleepten Toesj ook de derde set binnen.
Britt en Sanne zijn tevens nieuw in het team, zij speelden vorig jaar in een meisjes team bij Toesj. Britt en Sanne zijn twee stoere meiden die stonden te knallen tijdens deze wedstrijd. Het was natuurlijk erg spannend; de eerste wedstrijd in een nieuw team en dat tegen een jongensteam. Maar met de paasjes van Sanne en de set-ups van Britt werd het de jongens van Twee vv erg lastig gemaakt. Iedere donderdagavond wordt er anderhalf uur hard getraind in de sporthal in Heteren. Dat harde trainen werd beloond met 4-0 winst voor jongens C van Toesj. Goed gedaan jongens en meiden!

Lees meer

Vanaf nu staat er onder “training & competitie” een concept stickervel. Hier kan je de rugnummers, namen en relatiecodes van de spelers/speelsters en de coach invullen en deze vervolgens afdrukken op een stickervel. Op deze manier is het elke keer in moeten vullen van het wedstrijdformulier een ergernis uit de verleden tijd!

Klik hier om direct naar de pagina te gaan

Lees meer

Altijd al willen volleyballen of toe aan een nieuwe sportieve uitdaging? Bij volleybalvereniging Toesj kan je de beginselen van het volleyballen leren in tien weken.

Vanaf donderdag 15 oktober start Toesj met het aanbieden van volleybal trainingen voor mensen die kennis willen maken met de sport of na een lange tijd het volleyballen weer willen oppakken. In tien weken gaan we zorgen dat je de basis van het volleyballen onder de knie krijgt en de regels van het spel gaat begrijpen. De trainingen zijn op donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 in De Oldenburg in Driel.  Wat heb je nodig? Alleen zaalschoenen en een sportieve kleding, wij zorgen voor de rest! De kosten voor deze tien trainingen bedragen slechts €49,95. Voor meer informatie kijk op onze website of mail naar info@toesj.nl

Lees meer

Vernieuwde website

Vorig seizoen hebben we besloten om de website helemaal op te frissen. Roy Uijting heeft zich aangeboden om de website een nieuw design te geven. Michiel van de Kamp en Joris te Dorsthorst zijn vanaf heden contactpersoon voor de website. Mocht iemand leuke weetjes, wedstrijdverslagen, foto’s, etc. hebben om op de website te plaatsen, stuur deze dan naar website@toesj.nl.

Lees meer

Nieuwe teamindelingen

De nieuwe team-indelingen voor de jeugd en senioren teams staan weer op de site. Vanaf 31 augustus beginnen de trainingen weer en de eerste wedstrijden staan gepland vanaf 19 september. Een sportief en succesvol seizoen toegewenst aan een ieder.

Lees meer

de Bongerd Bakkerij Berentsen Snelders Sport S&P Paneelbouw