Nieuws

2 April 2017

Toesj wint nipt van dapper Heyendaal

Als koploper van de 1e klasse weet Toesj dat elk team zeer gedreven is om punten van je af te snoepen. In Nijmegen wist afgelopen zaterdag een dapper Heyendaal het Toesj dan ook erg lastig te maken. Er moest, mede dankzij de warme zaal, flink gezweet worden om de punten mee naar Heteren te nemen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Toesj had volledig een off-day. Al bij het inslaan werd duidelijk dat aanvallend Toesj niet het niveau haalde dat nodig is om Heyendaal makkelijk weg te zetten. Na het eerste fluitsignaal werd dit niet beter. Toen Heyendaal ook vanaf het begin een zeer sterke blokkering wist neer te zetten, wist Toesj dat het een moeilijke dag zou worden. Heyendaal kon al snel een kleine marge opbouwen door sterk aanvallend spel. Met hangen en wurgen wist Toesj bij te blijven met het doel om aan het eind van de 1e set een tandje bij te zetten. Dit moest uiteindelijk van Maarten van Heumen komen die met enkele slimme ballen alsnog voor de setwinst zorgde (22-25).

De winst van de 1e set vrijwaarde Toesj niet om wat te doen aan het stroperige spel. Toesj ging echter op de ingeslagen weg door waardoor Heyendaal opnieuw makkelijk uit kon lopen. Ondanks een wissel van spelverdeler kon Toesj slechts op momenten laten zien waartoe zij in staat zijn. Heyendaal rook dat er deze set wat te halen viel en begon vol zelfvertrouwen ook via midden goed door te komen. Door enkele ongelukkige eigen fouten van Toesj aan het einde van de set wist Heyendaal deze set eenvoudig naar zich toe te trekken (25-19).

Met een gelijke stand begon Toesj het belang van deze wedstrijd in te zien. Misschien was dit wel nodig om net dat beetje extra te geven om de wedstrijd alsnog te winnen. De 3e en 4e set waren een kopie van de eerste, met het verschil dat Toesj meer momenten had waarin het ‘echte’ niveau zichtbaar werd. Het sterke verdedigende werk van Roy Uijting maakte voor Toesj zichtbaar het verschil. Heyendaal weerde zich nog dapper, maar moest toezien dat beide sets alsnog door Toesj werden gewonnen (23-25 en 19-25).

Deze 1-3 overwinning is voor Toesj precies genoeg om al op 8 april thuis een gooi te doen naar het kampioen in de 1e klasse.

de Bongerd Bakkerij Berentsen Snelders Sport S&P Paneelbouw