Nieuws

14 June 2016

Jeugdkamp Toesj 2016

Moe maar voldaan kijken we terug op een geslaagd volleybal jeugdkamp. Natuurlijk hebben we veel geluk gehad met het weer waardoor alle activiteiten door konden gaan, gelukkig maar! Wij hadden er geen één willen missen.
Vrijdagavond startte het programma voor de jeugd. Nadat wij donderdag een spooktocht hadden uitgezet, kon o.a. heren 1 hun gang gaan… Zij hadden allerlei spannende dingen voorbereid tijdens de tocht. Echte griezels zaten er in het bos, de kids op te wachten. En reken maar dat het pikdonker is in het bos!
De kids werden verdeeld over drie groepjes. Ieder groepje vervolgende hun weg door het donkere bos, in afwachting van de schrik aanjagende griezels. Tijdens de tocht hadden de kids ook een opdracht. Alle griezels in het bos hadden een raadsel die de kids op moesten lossen. Wanneer zij het juiste antwoord wisten te geven, kregen zij een letter. Uiteindelijk vormden deze letters een woord. Het is alle groepjes, ondanks de spanning, gelukt de oplossing van dit raadsel te achterhalen.
Na een zéér korte nacht, kwamen de mini’s bepakt en bezakt aan bij de Boersberg in Doorwerth. Nadat zij eenmaal hun bedje geïnstalleerd hadden, kregen alle kinderen een geheime boodschap; zij werden die middag verwacht om deel te nemen aan geen geheime missie.
Maar eerst was het tijd voor de ‘Toesj spelen’ een aantal dames uit dames 1, hadden een programma voorbereid. Verschillende spelletjes stonden op het programma. Omdat het zo heet was, werd deze ochtend afgesloten met een buikschuif baan. Geweldig!! Een beetje verkoeling met spanning en plezier! Ondertussen aan ons de taak de geheime missie tocht uit te zetten die vanmiddag op het programma stond. ‘Pff best wel pittig hoor, die bospaden en die moeilijke steegjes door het dorp’. Met 28 graden op de thermometer viel dat niet mee.

Om 14:00 startte de missie, de kids kregen per groepje een geheime envelop met allerlei puzzels en raadsels die zij gedurende de toch op dienden te lossen. Voordat zij van start gingen, kregen zij eerst een filmpje te zien van de geheim agent en de spionnen die al aan de missie werkten. Vervolgens gingen zij op pad en liepen een tocht van ruim 5 kilometer. Gedurende de tocht zochten zij naar envelopjes die de kids hielp het raadsel op te lossen en de geheime missie te laten slagen. Wanneer zij extra informatie nodig hadden, konden zij contact opnemen met de geheim agent. Deze geheim agent nam ook contact op met de kids wanneer ‘de bende’ de kids op het spoor was en de geheime missie dreigde te mislukken. Gelukkig wisten twee van de drie groepen het mysterie op te lossen en waren zij de bende te slim af.
Eenmaal terug aangekomen bij de Boersberg, stond het eten al op tafel. Voordat wij het eten ophadden, hadden de kids de buikschuifbaan weer opgebouwd en kon het buikschuiffestijn wederom van start gaan. Dit hadden ze ook wel verdiend na een lange zware missie.
Die avond stond de bonte avond op het programma. Er waren drie acts voorbereid. Superleuk om te zien welke dansjes er opgevoerd werden en dat er een tof spel georganiseerd was door de meiden uit meiden C.

Na de bonte avond was er nog even tijd voor een kampvuur om de avond af te sluiten. Na een iets minder korte nacht, was het kamp helaas alweer op zijn einde gelopen. Alles werd opgeruimd en een aantal kinderen werd opgehaald. Voor de kinderen die achter bleven, was het kamp nog niet helemaal afgelopen. Er stond nog een oefeninterland tussen Nederland en Duitsland op het programma. Met een aantal auto’s zijn wij naar Doetinchem gereden waar de wedstrijd gespeeld werd. Het was een spannende pot en het liep behoorlijk gelijk op tussen beide landen. Met vermoeide koppies hebben de kids Nederland en Duitsland gelijk spel zien spelen!

Alle kids; bedankt voor het leuke, gezellig en spannende kamp!
Tevens bedanken wij graag alle mensen die geholpen hebben dit kamp te realiseren. Het was wederom een succes!

Liefs Floor en Tessa
Jeugdcommissie Toesj

de Bongerd Bakkerij Berentsen Snelders Sport S&P Paneelbouw